- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Sefa de la Autostrazi, demisa din cauza managementului defectuos

23 Sep, 11:45 • razvan.codorean
Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a demis-o pe Dorina Tiron (foto) din functia de director general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).
Sefa de la Autostrazi, demisa din cauza managementului defectuos

Potrivit unui comunicat de presa al MTI, rezultatele preliminare ale controlului dispus de ministrul Anca Boagiu in data de 7 septembrie au demonstrat ca managementul in cadrul CNADNR a fost unul defectuos, „ca urmare a continuarii sirului de practici contrare spiritului european, atat la nivelul actului administrativ, cat si in relatia cu firmele de constructii si cele de consultanta”.

In perioada imediat urmatoare controlul va fi extins asupra tuturor activitatilor derulate de CNADNR in ultimii ani.

„Raspunderea pentru aceste rezultate dezastruoase pentru Romania trebuie sa fie si manageriala, nu doar politica, pentru ca ele au prejudiciat procesul de absorbtie a fondurilor europene pentru infrastructura, atat a celor pre-aderare, cat si a celor aferente Programului Operational Sectorial-Transport”, a declarat Anca Boagiu, ministrul Transporturilor.

„Explicatiile primite de la doamna Tiron nu au fost concludente si nu sunt dispusa sa tolerez un asemenea act de ineficienta manageriala. Ministerul Transporturilor trebuie sa devina actorul principal al absorbtiei fondurilor europene vitale pentru relansarea economica a Romaniei. Demiterea doamnei Tiron este un pas important in demersul de reorganizare a CNADNR si de imbunatatire a managementului fondurilor europene alocate Romaniei pentru drumuri si autostrazi”, a mai spus Boagiu.

Atributiile Doinei Tiron au fost preluate temporar de catre Liviu Costache, director coordonator proiecte autostrazi in cadrul CNADNR.