- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Seful Strauss Romania: Nu ne mutam in Bulgaria si nu facem concedieri

11 Dec, 15:13 • traian.badulescu
Matanya Schwartz (foto), director general Strauss Romania, spune ca in contextul crizei actuale compania nu va face disponbilizari, nu-si va transfera activitatile in Bulgaria, ci din contra, va lucra la capacitate maxima anul viitor.
Seful Strauss Romania: Nu ne mutam in Bulgaria si nu facem concedieri

„Strauss nu va concedia niciun angajat si nu ne vom muta in Bulgaria. In 2009, vom lucra la capacitate maxima”, a raspuns seful Strauss Romania la intrebarile presei privind implicatiile crizei asupra business-ului companiei.

Strauss Romania detine o fabrica de procesat cafea in Bucuresti, in care lucreaza 400 de persoane.

Anul acesta, mai multe firme internationale precum Kraft, Nestle, Colgate & Palmolive au anuntat ca-si vor transfera activitatile de productie din Romania in tari ca Bulgaria.

Totodata, Schwartz a mentionat ca in ciuda perioadei de recesiune globala, consumul de cafea nu se va reduce.

„Prefer sa fiu optimist. Cred ca si in vremuri dificile, oamenii au in continuare nevoie de placere. In general, cafeaua este una dintre acele placeri pe care vrem sa le pastram chiar si in momente de recesiune”, considera Schwartz.

El apreciaza ca piata locala a cafelei, estimata anul acesta la circa 250 mil. euro, va inregistra cresteri si in anul viitor.

Strauss Group a inaugurat joi prima „brasserie & espresso bar Doncafe” din Bucuresti, in parteneriat cu Omega, firma specializata in domeniul culinar si al evenimentelor si detine restaurantul Arcade.

Strauss Group este una dintre primele 7 companii din lume specializate in cafea, cea mai mare companie din domeniu din Europa Central si de Est si cea de-a doua companie din Brazilia – tara cafelei.

Grupul Strauss este activ pe 5 continente, detine sute de marci de cafea si are o experienta in domeniu de peste 70 de ani. Compania ofera consumatorilor sai nu numai cafea ambalata, ci si pentru consumul din afara casei (restaurante, cafenele, birouri). Toate produsele au o legatura directa cu cafeaua, incluzand chiar si servicii pentru acest domeniu.