- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Selena vrea sa-si extinda productia in Romania cu 10-15 mil. euro

14 May, 15:27 • traian.badulescu
Producatorul si distribuitorul de materiale chimice pentru constructii Selena intentioneaza sa se extinda in Romania, urmand sa deruleze si activitati de productie in urmatorii doi ani, operatiune pentru care ar putea aloca intre 10-15 milioane euro.
Selena vrea sa-si extinda productia in Romania cu 10-15 mil. euro

„Presedintele grupului ne-a comunicat ca a luat in calcul pentru Romania o preluare, un joint-venture sau realizarea unei unitati noi de productie”, a declarat miercuri Dorin Spataru, administratorul Selena Romania.

El a precizat ca planurile grupului de extindere in Romania exclud productia de spume poliuretanice si ca ar putea viza fabricarea de adezivi pasta, silicon sau etansati.

Planurile de extindere, in valoare totala de 62-80 milioane euro, sunt anuntate pentru urmatorii doi ani, dupa ce Selena FM a fost listata la Bursa din Varsovia. Compania detine si conduce holding-ul cu capital polonez Selena, din care face parte si Selena Romania.

In vederea listarii la bursa poloneza, Selena FM a derulat o oferta publica initiala (IPO), ce a reprezentat 20% din capitalul social, si a atras circa 47 milioane euro.

Cifra de afaceri a Selena Romania va creste cu 28%, pana la 25 milioane lei, estimeaza Spataru. Pana la 25% din vanzari, respectiv 6 milioane lei, vor fi asigurate de spumele poliuretanice Tytan fara emisii toxice MDI (diizocianat de difenilmetan) la aplicare, produse ce au fost introduse la vanzare din mai, preconieaza oficialul Selena Romania.

Anul trecut, afacerile Selena Romania s-au ridicat la 19,5 milioane lei (5,84 milioane euro), vanzarile de spume poliuretanice reprezentand circa 65% din cifra de afaceri totala.

Cota de piata detinuta Selena Romania pe segmentul de spume poliuretanice s-a ridicat la 32-33%, potrivit estimarilor proprii la finele lui 2007. Piata de spume poliuretanice s-a cifrat anul trecut la 13-14 milioane euro (43-46,7 milioane lei), si ar putea creste anul acesta cu 20%, la peste 51 milioane lei, estimeaza Lucian Matei, director pe produs si calitate Selena Romania.

In ceea ce priveste segmentul de adezivi pasta, Matei estimeaza ca Selena a avut anul trecut o cota de pana la 6%.

Selena este un holding international cu capital polonez, care produce si distribuie materiale chimice pentru constructii. Grupul, listat in aprilie 2008 la Bursa de la Varsovia, este al patrulea producator mondial de spume poliuretanice utilizate pentru montarea usilor si ferestrelor si pentru etansare in constructii.

Grupul Selena cuprinde 25 de companii, inclusiv 17 subsidiare straine si 9 fabrici dotate cu inalta tehnologie (4 facilitati de productie in Polonia, dar si cateva in Italia, Brazilia, Coreea, China si SUA) si livreaza produse in peste 50 de tari, pe 15 piete (Polonia, Rusia, Cehia, Finlanda, Kazakhstan, Ucraina, Bulgaria, Romania, Ungaria, Germania, Italia, Brazilia, SUA, Coreea de Sud si China).

Grupul intentioneaza sa isi consolideze pozitia in Asia de Sud-Est (China), Orientul Mijlociu (Turcia, Egipt si tarile producatoare de petrol din Peninsula Arabica), America de Sud (Argentina), America de Nord (Canada) si sa isi continue expansiunea pe noi piete externe.