- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Signal Iduna si-a inceput activitatea din Romania dupa o investitie de 7 mil. euro

28 Oct, 11:48 • adrian.mihaltianu
Signal Iduna Asigurari de Viata si-a inceput activitatea pe piata romaneasca de asigurari dupa o investitie initiala de 7 milioane euro, cat reprezinta capitalul social al companiei, a declarat marti Sinziana Maioreanu (foto), CEO al companiei.
Signal Iduna si-a inceput activitatea din Romania dupa o investitie de 7 mil. euro

„Pana in 2010, vom ajunge la un capital social de 20 milioane euro”, a adaugat Maioreanu.

Compania si-a lansat oficial operatiunile in Romania marti, si doreste ca pana in 2012 sa ajunga lider pe piata asigurarilor de sanatate.

„Obiectivul Signal Iduna este ca in urmatorii 4 ani sa devina lider pe piata asigurarilor de sanatate, ajungand la o cota de piata de 20-25%”, a spus directorul companiei.

Pe piata locala, compania va oferi asigurari de sanatate – principalul segment de business al companiei, dar si asigurari de viata si de accidente, destinate atat companiilor, pentru angajatii lor, cat si persoanelor fizice si familiilor.

„Clientii Signal Iduna pot alege de la produse foarte simple, pana la unele foarte complexe, inclusiv produse 100% personalizate la cererea clientilor”, a spus Sinziana Maioreanu.

Aceasta a adaugat ca o asigurare poate costa de la 50 lei (circa 13 euro) pe luna, pana la 100 euro sau poate chiar mai mult, in functie de cerintele clientilor.

Studiile realizate de compania de sanatate Mednet arata ca in 2008, mai mult de 40% din populatie a apelat la consultatii medicale in clinici private, platind pentru acestea cu 73% mai mult fata de 2007.

Potrivit estimarilor proprii, Sinziana Maioreanu considera ca intreaga piata a serviciilor de sanatate private va ajunge in 2012 la 2 miliarde de euro.

„Piata asigurarilor private de sanatate are o rata de crestere de 20-30%, iar asigurarea de sanatate este pe primul loc in topul beneficiilor salariale dorite de romani”, a spus oficialul companiei.

Maioreanu a spus ca prin reteaua Signal Mediqua Net va oferi servicii de spitalizare in spitalele private din Romania sau in rezervele private din spitale publice bine cotate, cum ar fi spitalul Universitar de Urgenta Elias, iar in viitorul apropiat, in retelele partenere din afara Romaniei.

Printre partenerii de renume ai companiei se numara Medsana, Sanador, Academica Medical Center si altii.

In iunie, germanii de la Signal Iduna au primit autorizatia finala de functionare in Romaniade la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Resurse suplimentare:

Interviu Sinziana Maioreanu: Signal Iduna, noul-intrat care vrea sa ajunga lider in 4 ani

Profilul Sinzianei Maioreanu pe KEY People