- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Silviu Enache a plecat de la sefia KD Capital Management ca sa faca divizie pentru piata de capital la Volksbank

01 Jul, 13:25 • marius.balasoiu
Silviu Enache a parasit societatea de brokeraj KD Capital Management si se ocupa in prezent de obtinerea avizului Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) pentru Departamentul de piata de capital al Volksbank Romania, a spus Enache pentru DailyBusiness.ro.
Silviu Enache a plecat de la sefia KD Capital Management ca sa faca divizie pentru piata de capital la Volksbank

Silviu Enache

a renuntat la pozitia de director general al filialei din Romania a grupului sloven KD, pe fondul incertitudinilor privind viitorul societatii de brokeraj. Grupul KD si-a autorizat o banca in Slovenia, denumita KD Banka, care, potrivit informatiilor din piata, ar urma sa acopere si nevoile de investitii pe piata de capital ale clientilor grupului din toate tarile in care este prezenta, printre care se numara si Romania..

Totodata, oficialii KD Capital Management Romania au confirmat faptul ca divizia de brokeraj din Bulgaria a grupului a fost inchisa.

Acum un an, KD Capital Management a mai fost subiectul rumorilor privind o eventuala desfiintare. Desi este una dintre cele mai cunoscute societati de brokeraj de pe piata locala, KD Capital Management nu a reusit sa intermedieze decat tranzactii in valoare totala de 12,2 milioane de lei (2,9 mil. euro la cursul mediu anual), anul trecut, ocupand locul 64 in topul celor 72 de case de brokeraj de pe piata. Pe primele sase luni ale anului, rulajul KD a fost de peste 20 de milioane de lei (circa 4,7 mil. euro), suficient doar pentru locul 53 din 66 de societati de brokeraj.