- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Sixt New Kopel si-a dublat numarul clientilor in 2008

12 Dec, 10:02 • adrian.mihaltianu
Sixt New Kopel, unul dintre principalii jucatori de pe piata leasingului operational, si-a dublat anul acesta numarul clientilor, pana la aproximativ 200, a declarat pentru DailyBusiness Dudy Perry, CEO Sixt New Kopel Romania.
Sixt New Kopel si-a dublat numarul clientilor in 2008

Acesta a mentionat ca societatea va incheia anul cu o flota de peste 5.000 de masini.

„In actualul context economic, leasing-ul operational este vazut din ce in ce mai mult ca o solutie, deoarece asigura reducerea costurilor, precum si previzionarea acestora pe toata durata contractului si elimina totodata situatia in care companiile trebuie sa-si vanda pe cont propriu propriile vehicule”, a spus Dudy Perry.

Oficialul Sixt New Kopel a spus ca se observa o tendinta din ce in ce mai accentuata a companiilor de a inchiria masini lunar, pentru a evita pe cat posibil implicarea in contracte de lunga durata.

Directorul companiei a spus ca printre cele mai cautate marci de masini se numara Opel, Volkwagen si Fiat.

Perry estimeaza ca piata de leasing operational din Romania va avea aceeasi crestere cu care ne-a obisnuit pana acum si in urmatorii ani.

„Cu toate acestea, ar trebui sa luam in calcul o serie de dificultati, printre care: mentalitatea romanilor de a prefera sa cumpere o masina fara sa vada ca este mai avantajos sa o inchiriezi, lipsa de maturitate a pietei second hand, precum si infrastructura, o problema reala cand vine vorba de calcularea costurilor”, a adaugat seful companiei.

Daca in Romania procentul ocupat de leasing-ul operational este de aproximativ 12% din piata de leasing, in tari din Europa Centrala si de Est, acesta atinge 30%. In zona de Vest, procentul atinge chiar 60-70%.

„Credem in cresterea pietei romanesti de leasing operational”, a subliniat Dudy Perry.

„Planul nostru de afaceri pentru 2009 implica 3 aspecte majore: sa continuam sa crestem, sa ne sporim eficienta si sa obtinem conditii comerciale mai bune de la furnizori”, a precizat acesta.

Compania are clienti cu activitati in diferite domenii, precum Alka, Bank Leumi, Coca Cola, Credit Europe Bank, Elite, EON Moldova, Millenium Bank, Pagini Aurii, Pepsi Cola, Tnuva, Tuborg etc.

Pe langa divizia de leasing operational, compania ofera si servicii de rent-a-car si vanzari de masini second-hand, comercializand masini care au iesit din ciclul de utilizare al clientilor.

Sixt New Kopel are in prezent birouri deschise in Bucuresti, Iasi, Bacau, Constanta, Timisoara, Cluj Napoca, Sibiu si Brasov.

Divizia de leasing operational a Sixt New Kopel a incheiat anul 2007 cu contracte cu o valoare totala care depaseste 40 milioane euro. Potrivit evolutiei pietei romanesti de leasing operational, compania estimeaza ca pana la finalul lui 2008 isi va dubla cifra de afaceri.