- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Smithfield Ferme: Investitie de 30 mil. euro in fabrica de nutreturi Vinga

05 Nov, 12:30 • traian.badulescu
Smithfield Ferme a investit 30 mil. euro in fabrica de nutreturi combinate din aproprierea comunei Vinga, judetul Arad, a declarat miercuri Bogdan Mihail, directorul general al companiei.
Smithfield Ferme: Investitie de 30 mil. euro in fabrica de nutreturi Vinga

Fabrica are 17 angajati si se intinde pe o suprafata de 20 de hectare. Compania ar putea livra, in conditii de supraproductie, produsele fabricii de nutreturi si pe alte piete europene, pe o raza de 150 de km, prima vizata fiind Ungaria.

Fabrica produce o cantitate saptamanala de 8.000 de tone de furaje pentru porci, bazate pe retete proprii. Smithfield Ferme a intrat pe piata locala in 2004. Compania are in prezent 35 de ferme active in judetele Timis si Arad, cu un total de 37.500 de scroafe care fata anual 600.000 de purcei. Numarul total de angajati ai Smithfield Ferme este de 847.

Pana in 2012, Smithfield Ferme a anuntat planuri de investitii pe piata locala de 1,2 miliarde dolari (940 milioane euro), care insa ar putea fi reviziuite, in conditiile crizei financiare, au declarat reprezentantii companiei. Pana in prezent, compania a investit 600 milioane de dolari (470 milioane euro) pe piata locala.

Smithfield Ferme este detinuta de compania americana Smithfield Foods, care activeaza din anul 1936 si este cel mai mare producator de porcine si procesator de carne de porc din lume. Veniturile anuale ale Smithfield Foods sunt de 11,4 miliarde dolari.

Compania americana mai controleaza pe piata locala 50% din Agroalim Distributie, una dintre cele mai importante companii de logistica si de distributie alimentara din Romania, avand si o participatie de 50% in Frigorifer, un depozit frigorific cu o capacitate de 16.000 de tone cu sediul in Tulcea.