- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Șomerii români din Spania mai bogați decât unii salariați din România.

01 Oct, 13:31 • Cornel Ghimeșan
Ministerul Muncii din Spania a oferit cifre cu privire la numărul șomerilor. Care sunt sumele pe care le primește un șomer spaniol?
Șomerii români din Spania mai bogați decât unii salariați din România.

Românii care au cetățenie spaniolă se bucură de un ajutor de șomaj care depășește salariile multor români din țară. Ministerul Muncii din Spania a oferit cifre cu privire la numărul de persoane șomere înscrise în Serviciul Public de Stat. Acest număr nu este mai mic de 2.924.240 persoane.

Alte articole: Marcel Ciolacu:,,Prezența PSD la guvernare reprezintă o garanție că seniorii României nu vor fi uitați”

Ministerul Muncii și cele mai importante bănci din Spania au luat hotărârea de a avansa încasarea indemnizațiilor și subvențiilor de șomaj până la data de 3 a fiecărei luni.

Cât câștigă șomerii români din Spania?

Multe discuții între românii stabiliți în țara din Peninsula Iberică dezbat câți bani vor primi din ajutorul de șomaj în următoarele luni. Suma maximă va fi de 1.592,92 euro pe lună (cei care au doi sau mai mulți copii), iar cea minimă va fi de 540,41 euro pe lună, potritiv noticiastrabajo.

Șomerii români din Spania mai bogați decât unii salariați din România.
Șomerii români din Spania mai bogați decât unii salariați din România.

Pentru calcularea șomajului se va acorda atenție la ceea ce se primește în baza de reglementare a ultimelor șase state de plată. În primele 180 de zile se va percepe 70% din baza de reglementare și, de la 181, se va primi 50%. Pentru un salariu de 1.200 de euro pe lună, șomajul va fi de 840 de euro pe lună în primele șase luni. Ulterior, până la epuizarea indemnizației, se vor percepe 600 de euro drept șomaj.

Citește și: Tanczos Barna:,,Toți românii se pot înscrie”. Proiectul de lege pentru programul RABLA pentru becuri a fost dat publicității. Vor fi distribuite vouchere de 200 de lei

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult