- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu:,,Prezența PSD la guvernare reprezintă o garanție că seniorii României nu vor fi uitați”

01 Oct, 11:59 • Cornel Ghimeșan
Cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, președintele PSD a asigurat seniorii României că nu vor fi uitați. Acesta a afirmat faptul că prezența PSD la guvernaree este o garanție în acest sens.
Marcel Ciolacu:,,Prezența PSD la guvernare reprezintă o garanție că seniorii României nu vor fi uitați

Marcel Ciolacu a urat seniorilor din România ,,La mulți ani” cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice și i-a asigurat pe aceștia că un Guvern în care există PSD este o garanție a faptului că nu vor fi uitați. În postarea publicată pe Facebook, liderul social democrat subliniază importantă pe care o au seniorii în societatea noastră. Ciolacu a mai subliniat că între generația nouă și cea a vârstnicilor nu trebuie să existe concurență, cele două ar trebui să se completeze. 

Marcel Ciolacu:,,Prezența PSD la guvernare reprezintă o garanție că seniorii României nu vor fi uitați"
Marcel Ciolacu:,,Prezența PSD la guvernare reprezintă o garanție că seniorii României nu vor fi uitați”

Articole: Tanczos Barna:,,Toți românii se pot înscrie”. Proiectul de lege pentru programul RABLA pentru becuri a fost dat publicității. Vor fi distribuite vouchere de 200 de lei

,,Dacă generațiile tinere au meritul de a promova schimbarea și progresul societății, generația seniorilor are cu certitudine rolul de a conserva și de a perpetua valorile fundamentale ale unei națiuni, adică cele mai importante repere sociale și morale ale noastre. Cele două categorii nu se concurează, ci se completează.”, scria Marcel Ciolacul pe Facebook

Seniorii ar putea avea pensii mai mari

Nu în urmă cu mult timp, Marcel Ciolacu declara la Craiova faptul că pensiile ar trebui majorate cu cel puțin 10% și că nu ar trebui să fie făcute diferențe, ci majorat pentru toate categoriile de pensionari.

„Am spus, nu e prima oară: trebuie să plecăm de la 10%, categoric. Când mărim pensiile, mărim la toată lumea, şi la cei care au pensii mai mici, şi la cei care au pensii mai mari. Părerea mea e că trebuie găsită calea, cum am găsit când am intrat la guvernare acel program pe care l-am lucrat împreună cu doamna Olguţa Vasilescu, în care la anumite zone, la peste trei milioane şi jumătate de pensionari, am venit şi cu acele ajutoare pe o perioadă, mai ales perioada de iarnă, şi se vede cât de bine au venit”,a declarat atunci Ciolacu, citat de AGERPRES

În acest sens, liderul PSD spunea că va merge cu premierul Ciucă la Burxelles pentru a negocia direct cu Comisia Europeană majorarea pensiilor, pentru a veni în ajutorul seniorilor . România avea în decembrie 2021 o cheltuială cu pensiile de aproximativ 8% din PIB. La începutul acestui an, PNL a transmis că majorarea pensiilor, făcută la 1 ianuarie 2022, va duce la cheltuieli de 9,4% din PIB, adică exact pragul agreat cu Comisia Europeană, care nu trebuie depășit. PSD a reacționat și a cerut mărirea plafonului negociat de fosta guvernare.

Ministrul PSD al muncii, Marius Budăi, spunea recent că „pentru a rezolva inechitățile” s-a făcut un calcul din care a reieșit că este necesar un procent de 11,7% din PIB. Acum, media europeană este de 13%.

Te-ar putea interesa: Comisia Europeană vrea să negocieze prețul energiei. Oficial UE: „Să negociem un interval de prețuri, nu un plafon fix”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult