- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Sommering Install aduce in Romania sisteme de incalzire cu motor Toyota

29 Apr, 15:14 • traian.badulescu
Sommering Install a semnat o conventie cu reprezentantul diviziei Toyota Aisin din Europa, in vederea comercializarii de sisteme de incalzire-racire pe baza de gaz, cu motoare Toyota, a anuntat miercuri Rudolf Sommer (foto), proprietarul companiei.
Sommering Install aduce in Romania sisteme de incalzire cu motor Toyota

Importatorul exclusiv al acestor sisteme, aduse in premiera pe piata locala, conform spuselor proprii, sustine ca motorul Toyota poate functiona 10.000 ore fara intretinere.
[img=185]Motorul Toyota din cadrul sistemului de incalzire-racire[/img]
Costul unui astfel de sistem variaza intre 25.000-30.000 euro, pentru o casa de 300 metri patrati. Comparativ cu o solutie clasica de incalzire, instalatia GHP cu motor Toyota este cu 10-20% mai scumpa, dupa cum apreciaza Sommer.

El spune ca prin utilizarea unui astfel de sistem, se pot realiza economii de 30% iarna, fata de o centrala termica, si de 45% vara, fata de o instalatie de racire.

Sommer se asteapta ca vanzarile de sisteme de incalzire-racire sa genereze 10%din business-ul companiei in 2010.

Pe langa acest business nou, Sommer planuieste sa produca la Voluntari, in parteneriat cu o firma, obiecte sanitare de lemn, pozitionate pe segmentul de lux, in urma unei investitii de 30.000 euro.

Sommer spera sa scoata pe piata primele produse de acest gen in toamna, urmand ca anul viitor, obiectele sanitare de lux sa genereze circa 1% din cifra de afaceri totala.
[img=186]Tubulatura rectangulara pentru ventilatie, produsa la Tunari[/img]
Pentru acest an, compania estimeaza mentinerea valorii cifrei de afaceri la nivelul anului 2008, respectiv 25 milioane euro.

Sommering Install a fost infiintata in 1995 si ofera servicii de proiectare, executie, service-mentenanta si automatizari in domeniul instalatiei, iar zonele de productiei ale companiei cuprind tubulatura rectangulara, tablouri electrice si semifabricate. In prezent, compania numara 400 de angajati.