- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

S&P: Marea Britanie isi pastreaza ratingul AAA

28 Jul, 11:16 • adrian.mihaltianu
Marea Britanie isi va pastra ratingul AAA, a anuntat agentia Standard & Poor's, care se asteapta ca economia tarii sa-si mareasca ritmul in a doua jumatate a acestui an, in ciuda faptului ca englezii au intrat in recesiune in 2012.
S&P: Marea Britanie isi pastreaza ratingul AAA

Acest rating reflecta o viziune stabila si S&P a aratat ca se asteapta ca guvernul sa tina cheltuielile bugetare la un minim, conform [url=http://www.bbc.co.uk/news/business-19025747#?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter]BBC[/url].

Cancelarul George Osborne a aratat ca acest fapt va reaminti lumii intregi ca Marea Britanie se confrunta cu datoriile sale.

Fondul Monetar International (FMI) a sfatuit Marea Britanie sa incetineasca taierile bugetare daca nu va fi raportata o crestere.

Economia Marii Britanii s-a contractat peste asteptari in trimestrul doi din 2012 deoarece vremea neobisnuit de umeda si cele patru zile de sarbatoare acordate pentru a sarbatori Jubileul de Diamant al Reginei Elisabeta a II-a au afectat o economie deja lovita de masurile de austeritate si criza din zona euro.

Oficiul National de Statistica a anuntat miercuri ca Produsul Intern Brut al Marii Britanii a scazut in trimestrul doi cu 0,7%, dupa ce s-a contractat cu 0,3% in primele trei luni din acest an, peste estimarile care indicau un declin de 0,2%. Este cel mai semnificativ declin al economiei din primul trimestru din 2009