- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Studiu: 15% dintre soferi vor sa renunte la RCA in 2010

05 May, 16:47 • adrian.mihaltianu
15% dintre posesorii de autovehicule vor sa renunte la asigurarea obligatorie de raspundere civila auto (RCA) in 2010, din cauza crizei si a preturilor ridicate a acestor produse, conform unui studiu realizat de Uniqa Group.
Studiu: 15% dintre soferi vor sa renunte la RCA in 2010

In acelasi timp, 9% dintre respondentii la studiu vor sa renunte anul viitor la incheierea unei asigurari Casco, in timp ce 6% vor sa renunte la asigurarile de locuinte, a spus Gabriela Rusu, director de marketing pe pietele emergente in cadrul Uniqa International.

„Este ingrijorator ca 15% din soferii din orase vor sa renunte la RCA”, a subliniat Ileana Horvath, presedintele directorat al Uniqa Asigurari.

In acelasi studiu, se arata ca 20% din intervievati nu au o asigurare, 25% dintre cei chestionati au o polita de asigurare, 25% au doua polite de asigurare, 13% au trei polite si 17% au patru asigurari.

In acelasi timp, mai mult de jumatate (51%) dintre cei intervievati vor sa cumpere o asigurare de locuinta anul urmator, 44% vor incheia o polita RCA, in timp ce intentia de a cumpara o asigurare Casco este de 32%. Pentru asigurarea de viata ar opta 23% din cei chestionati, iar pentru a cumpara o asigurare de sanatate au optat 18%.

„Rezulta ca exista un potential foarte mare pe asigurarile de viata, locuinte, sanatate si bunuri”, a precizat Gabriela Rusu.

Studiul Uniqa Group a fost realizat in ianuarie, pe un esantion de 800 de persoane, cu varste cuprinse intre 25-49 ani, cu studii medii si superioare si venituri medii si mari. Respondentii provin din orasele mari, precum Bucuresti, Brasov, Timisoara, Constanta, Suceava, Ploiesti si Cluj.

Uniqa Asigurari va participa la formarea PAID cu 1 mil. euro

Uniqa Asigurari vrea sa participe la formarea Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID) cu 1 milion euro, in cazul in care capitalul social al Pool-ului va fi de 12 mil. euro, a declarat marti Ileana Horvath, presedintele directorat al companiei.

Aceasta considera ca valoarea capitalului PAID, de 12 milioane euro, este insuficient.

Conform legii, participatia maxima a fiecarui asigurator la PAID nu poate fi mai mare de 15% din totalul actiunilor. La formarea PAID vor participa doar asiguratorii care sunt autorizati sa subscrie riscuri de catastrofe naturale si care nu au fost sanctionate in ultimii 2 ani prin limitarea, interzicerea operatiunilor sau retragerea autorizatiei.

Suma maxim asigurata este de 20.000 euro pentru locuintele de tip A si de 10.000 euro pentru locuintele de tip B. Prima obligatorie este de 20 euro in cazul locuintelor tip A si de 10 euro in cazul locuintelor tip B.

Locuinta de tip A reprezinta o constructie cu structura de rezistenta din beton armat sau metal si cu pereti exterior din caramida arsa, piatra, beton, cu sau fara cadre de beton armat, lemn si alte materiale asemanatoare, rezultate in urma unui tratament chimic.

Locuinta de tip B este o constructie din caramida nearsa, valatuci, chirpici, pamant batut si alte materiale asemanatoare, nesupuse unui tratament termic sau chimic, cu pereti de orice fel, acoperite cu stuf, paie, trestie sau coceni.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a anuntat ca pana la sfarsitul lunii mai se vor cunoaste toate companiile de asigurari ce vor participa la formarea PAID.