- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Udrea a aprobat fara licitatie construirea unei sali de sport de 5 mil. euro la Dinamo

09 Mar, 19:05 • traian.badulescu
Compania Nationala de Investitii (CNI), detinuta de Ministerul Dezvoltarii, condus de Elena Udrea, a atribuit fara licitatie un contract de 22,3 mil. lei (5,4 mil. euro) pentru constructia unei sali sportive in incinta clubului Dinamo Bucuresti.
Udrea a aprobat fara licitatie construirea unei sali de sport de 5 mil. euro la Dinamo

Contractul a fost atribuit firmei General Concrete Cernavoda la 18 decembrie 2009, in urma unei negocieri fara anunt de participare, potrivit e-licitatie.ro.

CNI justifica alegerea procedurii de negociere fara publicare prealabila a unui anunt de participare prin faptul ca „lucrarile / produsele / serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice”.

Conform legii, procedura de negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare este utilizata „ca o masura strict necesara, atunci cand perioadele de aplicare a licitatiei deschise, a licitatiei restranse, a negocierii cu publicarea prealabila a unui anunt de participare sau a cererii de oferte nu pot fi respectate din motive de extrema urgenta, determinate de evenimente imprevizibile si care nu se datoreaza sub nici o forma unei actiuni sau inactiuni a autoritatii contractante”.

Construirea salii de sport competitionale de nivel national si international la clubul Dinamo face parte din programul national de constructie de sali sportive.

Sala de sport de la Dinamo, ce va fi construita pe locului celei demolate anterior, va avea 2.000 de locuri, dotari si utilitati la nivelul cerintelor internationale, potrivit unui reprezentant al firmei castigatoare.

General Concrete Cernavoda este detinuta integral de cetateanul roman Valentin Ionescu si a incheiat anul 2008 cu o cifra de afaceri de 86,5 mil. lei (23,5 mil. euro) si un profit brut de 14,7 mil. lei (4 mil. euro), potrivit datelor de la Registrul Comertului.