- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Unda verde pentru tractoarele chinezesti low-cost \’\’made in Romania\’\’!

17 Aug, 15:49 • razvan.codorean
Chinezii de la Hoyo Agricultural Machinery Equipment au anuntat omologarea primelor tractoare produse la uzina din Rasnov-Brasov. Ei vor sa produca anual peste 20.000 de tractoare.
Unda verde pentru tractoarele chinezesti low-cost \'\'made in Romania\'\'!

Denisa Vasilescu, directorul executiv al fabricii de la Rasnov, a declarat, marti, ca autoritatile romane au aprobat omologarea tractoarelor de 30, 50-55 si 90 CP, urmand ca anul viitor sa fie omologate si cele de 120 de CP.

Chinezii au deja comenzi pentru 92 de tractoare al caror pret porneste de la 6.500 euro si poate ajunge la 19.000 de euro in functie de dotari. Printre beneficiari se afla persoane fizice si societati agricole din tara.

Fabrica de tractoare de la Rasnov reprezinta un parteneriat intre firma chineza Hoyo – SHK Modern Agricultural Equipement Co Ltd.China, cu o participatie de 80% si firma romaneasca Goldex Industry, detinuta de omul de afaceri Denisa Vasilescu.

Piatra de temelie a fabricii a fost pusa in luna noiembrie 2009, iar in prezent in uzina lucreaza 20 de angajati care asambleaza tractoare livrate din China.

Conducerea societatii afirma ca pana in 2012, pe baza unei investitii de 50 de milioane de euro, fabrica va trece de la asamblarea pieselor importate din China la productia a 20.000 de tractoare anual in 8 variante de dotare.