- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Uniqa vrea sa urce minim 3 locuri in topul asiguratorilor, in urmatorii 2 ani

05 May, 10:54 • adrian.mihaltianu
Compania Uniqa Asigurari (fosta Unita, care a fost preluata in toamna anului trecut de grupul Uniqa - n.r.) tinteste ca in urmatorii 2 ani sa ajunga printre primii 5 asiguratori de pe piata locala, bazandu-se pe o crestere sustinuta, au spus reprezentantii companiei.
Uniqa vrea sa urce minim 3 locuri in topul asiguratorilor, in urmatorii 2 ani

„Pana la sfarsitul anului 2010 vrem sa fim in primii 5 jucatori de pe piata locala”, a declarat marti Ileana Horvath, presedinte directorat al Uniqa Asigurari.

In 2008, compania a fost al 8-lea asigurator de pe piata locala, cu afaceri de peste 147 milioane euro.

Compania are in plan ca in toamna acestui an sa lanseze subsidiara specializata pe asigurari de viata, Uniqa Life, iar pana in 2010 sa scoata pe piata un produs revizuit de asigurari de sanatate.

„Asigurarile de viata au un mare potential pe termen lung in Romania”, a declarat Andreas Brandstetter, member of the board Uniqa Group Austria.

Uniqa Life va avea ca actionar grupul Uniqa.

„Intentionam sa incepem activitatea companiei Uniqa Life in luna septembrie a acestui an. Primele produse pe care le vom lansa vor fi asigurari traditionale, urmand ca mai tarziu sa oferim si asigurari cu componenta investitionala”, a precizat Ileana Horvath.

Pentru compania de asigurari de viata sunt preconizati 100 de angajati si 5.000 de agenti in 2010, din care o parte vor proveni din cei existenti pe segmentul de asigurari generale.

Pe segmentul non-viata, compania a inceput inca de anul trecut reechilibrarea portofoliului si orientarea intr-o mai mare masura pe asigurarile facultative.

„Anul trecut am crescut semnificativ pe asigurarile facultative (Casco – n.r.), fata de anul 2007, in timp ce pe zona de RCA am pus un accent mai mic. In acest an, vom continua aceasta tendinta, in plus ne punem mari sperante in segmentul asigurarilor de locuinte”, a spus Ileana Horvath.

In aceasta luna, Uniqa Asigurari va mai lansa patru produse noi, simplizate: unul adresat intreprinderilor mici si mijlocii (OptIMM & Eficient), o asigurare de locuinte (Locuinta & Protectie), o asigurare de accidente pentru persoane fizice (Integritate & Incredere) si o asigurare facultativa a autovehiculelor (Auto & Liberatate).

Produsele Uniqa Asigurari sunt distribuite prin cele 169 unitati, sucursale si agentii.