- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Urban investeste 2,5 mil. euro intr-o statie de sortare a deseurilor in Bucuresti

07 Jul, 16:53 • traian.badulescu
Compania de salubrizare Urban investeste 2,5 mil. euro intr-o statie de sortare a deseurilor, ce va fi amplasata in sectorul 6 al Capitalei sau in zona limitrofa acestuia, a spus pentru DailyBusiness.ro, Bogdan Constantinescu, directorul de marketing al companiei.
Urban investeste 2,5 mil. euro intr-o statie de sortare a deseurilor in Bucuresti

Constantinescu se asteapta ca statia sa-si inceapa activitatea spre sfarsitul acestui an sau in primul trimestru al anului viitor.

Capacitatea statiei de prelucrare a deseurilor va fi de 20 tone/ora, conform directorului de marketing.

In mai 2009, Urban a finalizat o investitie de 800.000 euro intr-o instalatie mobila, care transforma deseurile ce nu pot fi reciclate in produse ce pot fi valorificate energetic.

In perioada mai 2008-mai 2009, Urban a colectat selectiv 592 de tone de carton, 259 de tone de plastic si 227 de tone de sticla, in cadrul unui program derulat in sectorul 6 din Bucuresti.

Anul trecut, Urban a inregistrat o cifra de afaceri de 83 mil. euro iar pentru acest an estimeaza afaceri cel putin la fel de mari.

Pe de alta parte, volumul deseurilor colectate de societatea de salubrizare este in scadere cu 10-25% fata de anul trecut, potrivit lui Constantinescu.

Urban activeaza in 9 judete din tara: Valcea, Brasov, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, Prahova, Arges si in municipiul Bucuresti.

Pe piata serviciilor de salubritate, Urban concureaza cu companii ca Rosal, Rebu si Romprest.