- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Ursus Breweries ia in calcul inchiderea fabricii Azuga

14 May, 16:18 • traian.badulescu
Ursus Breweries va decide la mijlocul lunii iunie asupra inchiderii fabricii de bere din Azuga si transferarii operatiunilor in celelalte 4 unitati de productie ale companiei din Romania, a anuntat joi Stephan Maria Weber, presedinte Ursus Breweries.
Ursus Breweries ia in calcul inchiderea fabricii Azuga

„Din cauza situatiei tehnice actuale si a capacitatii mici de productie, fara posibilitate de crestere in viitor, productia la fabrica din Azuga va fi oprita”, a spus Weber.

Cei peste 170 de angajati ai fabricii urmeaza sa intre in somaj tehnic si vor primi pachete compensatorii daca aceasta va fi inchisa. In functie de vechimea angajatilor, vor fi acordate de la 10 pana la 20 de salarii si finantare pentru servicii de recalaficare, dupa cum a spus seful Ursus.

El a explicat ca fabrica de la Azuga are o capacitate de productie de 200.000 hectolitri, insuficienta pentru a sustine extinderea la nivel national a marcii de bere.

El a mentionat ca pentru pozitionarea si cresterea notorietatii marcii Azuga, compania va investi la fel de mult ca in Stejar, anul trecut.

„Vom incepe vara cu noi lansari, Redd’s Sun, Ciucas si Azuga”, a completat oficialul Ursus Breweries.

Dupa mai multi ani de crestere accelerata, Weber se asteapta ca in acest an piata romaneasca de bere sa stagneze sau sa inregistreze o crestere de doar cateva procente.

Scaderea puterii de cumparare a consumatorilor va pune mai multa presiune pe dezvoltarea afacerilor, a conchis seful Ursus Breweries.

Ursus Breweries, subsidiara a SABMiller plc, este unul dintre cei mai mari producatori de bere din Romania. Compania are sediul central in Bucuresti si detine 4 fabrici de bere in Cluj-Napoca, Timisoara, Buzau si Brasov, avand peste 1.500 de angajati. Marcile Ursus Breweries sunt: Peroni Nastro Azzurro, Ursus, Redd’s, Timisoreana, Stejar, Ciucas si Pilsner Urquell.

SABMiller plc este una dintre cele mai mari companii de bere din lume, cu participatii in societati producatoare de bere sau acorduri de distributie pe 6 continente.