- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Ursus: Vremea si banii mai putini trimisi de capsunari au redus consumul de bere in T2

20 Jul, 12:34 • traian.badulescu
Vremea nu foarte calduroasa, precum si scaderea sumelor de bani trimise de catre romanii plecati la munca in afara tarii, au fost principalele motive ale scaderii mai abrupte a consumului de bere din Romania in trimestrul doi, fata de primul trimestru, potrivit Ursus Breweries.
Ursus: Vremea si banii mai putini trimisi de capsunari au redus consumul de bere in T2

In trimestrul doi, vanzarile de bere au avut o scadere anuala mai mare decat cea din primul trimestru. „Iunie nu a fost o luna foarte buna”, a spus Stephan Maria Weber, seful Ursus Breweries.

El a explicat ca piata si-a adancit scaderea in T2, cu un procent de sub 10%, in comparatie cu scaderea din T1, care a fost de 5%. Unul din motive este faptul ca romanii nu mai trimit la fel de multi bani in tara ca in anii precedenti, a spus Weber.

„In Spania, rata somajului a ajuns la 20%, iar primii care raman fara locuri de munca sunt imigrantii”, a explicat Weber una din sursele scaderii sumelor de bani trimise in tara.

De asemenea, ploile numeroase din ultima vreme nu a ajutat prea mult consumul de bere.

„Vara aceasta este ca o iarna mai blanda”, a spus seful Ursus Breweries, precizand ca 60% din vanzarile companiei se realizeaza in sezonul estival.

Spre comparatie, in Ungaria, unde vremea mai calduroasa a fost prielnica vanzarilor de bere, acestea nu au scazut la fel de mult ca pe piata locala, a apreciat Weber.

Ursus Breweries a finalizat recent investitii de peste 50 mil. euro la fabrica din Timisoara, care a ajuns astfel la o capacitate de peste doua ori mai mare, de peste 2 mil. hectolitri.

Ursus Breweries, parte din grupul SABMiller plc, este unul dintre cei mai mari producatori de bere din Romania. Compania are sediul central in Bucuresti si detine 4 fabrici de bere in Cluj-Napoca, Timisoara, Buzau si Brasov, avand peste 1.700 de angajati.

Marcile Ursus Breweries sunt Peroni Nastro Azzurro, Ursus, Redd’s, Timisoreana, Stejar, Ciucas, Azuga, Miller si Pilsner Urquell.

SABMiller plc este una dintre cele mai mari companii de bere din lume, cu participatii in societati producatoare de bere si acorduri de distributie pe 6 continente.

Marcile grupului includ beri premium internationale, cum ar fi Grolsch, Miller Genuine Draft, Peroni Nastro Azzurro si Pilsner Urquell. In afara SUA, SABMiller plc este, de asemenea, una dintre cele mai mari companii din lume care imbuteliaza produse Coca-Cola.