- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Vasilescu, Unita: Decizia CSA ne afecteaza afacerile

01 Dec, 11:39 • adrian.mihaltianu
Decizia Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) de a suspenda temporar activitatea companiei Unita afecteaza bugetul de pe acest an al societatii, a declarat Radu Vasilescu (foto), directorul general al Unita, viitoarea Uniqa Romania.
Vasilescu, Unita: Decizia CSA ne afecteaza afacerile

Saptamana trecuta, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a decis sanctionarea societatii de asigurare Unita, cu interzicerea temporara a exercitarii activitatii de asigurare si reasigurare, pentru schimbarea conducerii fara aprobare.

Potrivit CSA, noii actionari ai Unita (Uniqa International Beteiligungs – Verwaltungs GmbH si Uniqa International Versicherungs Holding GmbH) au facut schimbari in conducearea companiei fara aprobarea Comisiei.

Vasilescu a mentionat ca a depus la CSA documentatia necesara, urmand ca arbitrul asigurarilor sa ia o decizie in acest sens.

El a adaugat ca nu stie daca Unita isi va putea relua activitatea de asigurare-reasigurare pana la sfarsitul acestui an.

Oficialul CSA a specificat ca nu a a fost informat in mod formal de CSA despre interzicerea temporara a activitatii societatii Unita.

Unita, una dintre cele mai mari companii din piata asigurarilor a fost preluata recent de catre grupul austriac Uniqa. Valoarea tranzactiei se situeaza intre 130 si 250 milioane, potrivit reprezentantilor grupului austriac.

Unita va trece printr-un proces de rebranding si de anul viitor se va numi Uniqa Romania.

Unita a incheiat primele trei trimestre ale acestui an cu afaceri de circa 392,4 milioane lei (107,8 mil. euro), reprezentand o crestere de 16,5% fata de aceeasi perioada a anului precedent (336,87 mil. lei).

In aceeasi perioada, compania a raportat o pierdere de 18,74 milioane lei (peste 5 mil. euro), de 2,4 ori mai mare decat cea din aceeasi perioada a anului trecut (7,85 mil. lei).

Resurse suplimentare:

CSA a interzis temporar activitatea societatii de asigurare Unita

Radu Vasilescu este noul director general al Unita, viitoarea Uniqa Romania

Profilul lui Radu Vasilescu pe Key People