- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Violente la mitingul sindicalistilor din Piata Victoriei

22 Sep, 15:57 • razvan.codorean
Cateva zeci de sindicalisti au luat cu asalt cordoanele de ordine formate de jandarmi in jurul Palatului Victoria. Fortele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene.
Violente la mitingul sindicalistilor din Piata Victoriei

Sindicalistii au aruncat in jandarmi cu pancarte si au incercat sa forteze gardurile de metal care delimiteaza spatiul in care este autorizat mitingul organizat de CNSLR Fratia.
[img=890][/img]

Spiritele s-au incins si mai mult dupa ce fortele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene, iar aerul a devenit irespirabil.
[img=891][/img]

Protestatarii scandeaza lozinci anti-guvernamentale si anti-prezindentiale.
[img=892][/img]

Jandarmeria: S-a folosit un singur spray iritant

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei, Marius Militaru, a declarat, la Realitatea TV, ca jandarmii nu au folosit gaze lacrimogene pentru a opri protestele violente.

”S-a folosit doar un singur spray iritant de catre un jandarm care a fost atacat de manifestant cu un banner”, a afirmat Militaru.
[img=893][/img]

Oficialul a declarat ca violentele au inceput dupa ce organizatorii au incitat la fortarea cordoanelor de ordine. ”Am fost chiar in zona in care a avut loc incidentul. Nu s-a intamplat nimic grav. Au fost mici incidente care au fost insa aplanate rapid. Nu s-a pus in pericol viata niciunui manifestant”, a mai spus purtatorul de cuvant al Jandarmeriei.

Mitingul, la care participa peste 15.000 de sindicalisti, este autorizat sa se desfasoare pana la ora 18.00