- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Zelenski: Putin nu va supraviețui în cazul unui război nuclear

06 Oct, 22:54 • Gabriela Andreescu
Volodimir Zelenski este sigur că lumea nu-l va ierta niciodată pe Putin că a folosit arme nucleare, în caz că președintele rus îndrăznește să ia o astfel de decizie. Președintele Ucrainei a adăugat că Putin însuși nu va supraviețui unui astfel de scenariu.
Zelenski: Putin nu va supraviețui în cazul unui război nuclear

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, consideră că Putin nu va supraviețui unui atac nuclear.

Președintele ucrainean Volomir Zelenski a emis un mesaj serios de avertizare cu privire la disponibilitatea Rusiei de a folosi arme nucleare.

Potrivit lui Zelenski, președintele rus înțelege că după folosirea armelor nucleare „nu va putea să-și salveze viața”.

Liderul de la Kiev a spus acest lucru într-o intervenție video în cadrul Centrului Internațional de Analiză al Institutului Lowy din Sydney, scrie agenția Associated Press.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că este „dificil de spus” dacă riscul unui război nuclear a crescut odată cu câștigurile armatei sale pe teren, dar este încă încrezător că omologul său rus nu va supraviețui unei asemenea escaladări a ostilităților.

Te-ar putea interesa și: Consilierul lui Zelenski acuză Rusia de tortură, răpiri, distrugerea infrastructurii. „Rusia arată tot mai mult modul genocidal al războiului pe care-l poartă în Ucraina”

Președintele rus Vladimir Putin a avertizat că nu va ezita să folosească arme nucleare pentru a respinge încercarea Ucrainei de a recâștiga controlul asupra zonelor ocupate de Moscova.

Întrebat dacă riscul utilizării armelor nucleare de către Rusia a crescut, Zelenski a răspuns prin intermediul unui interpret: „Este greu de spus”.

Zelenski a avertizat cu privire la urmările utilizării arsenalului nuclear de către Putin
Zelenski a avertizat cu privire la urmările utilizării arsenalului nuclear de către Putin

Zelenski a remarcat că este dificil pentru autoritățile ruse să controleze ceea ce se întâmplă în țara lor și a pus la îndoială dacă Putin deține control real capacității de lansare a unui atac nuclear tactic.

„Rușilor le este greu să controleze ceea ce se întâmplă în țara lor. Ei sunt incapabili să controleze ceea ce se întâmplă pe câmpul de luptă”, este convins Zelenski.

Președintele Ucrainei a spus că Putin și-a dat seama că „lumea nu va ierta” un atac nuclear rusesc.

„Înțelege că, după folosirea armelor nucleare, nu își va putea salva viața, ca să spun așa, și sunt sigur de asta”, a mai declarat Zelensky.

Kremlinul a avertizat în nenumărate rânduri cu privire la posibilitatea folosirii arsenalului nuclear din dotare.

Citește și: Ministrerul de Externe rus:Poziția Moscovei nu s-a schimbat! Vrem să evităm un război nuclear.

În cel mai recent discurs al său, la semnarea Acordului de anexare a provinciilor Donețk și Lugansk, Herson și Zaporiza din Ucraina, Putin a afirmat: „Au fost create patru noi regiuni în Rusia” și „Vom folosi toate mijloacele să ne protejăm teritoriile” . El a respins apoi criticile americane cu privire la măsura de anexare, referindu-se la utilizarea armelor nucleare: „Statele Unite au creat un precedent pentru ca Japonia să folosească arme nucleare de două ori (Hiroshima și Nagasaki) (în timpul celui de-al Doilea Război Mondial).

La rândul său, Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a spus că doctrina nucleară a Federației Ruse se va aplica acestor teritorii.

 

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult