- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Alcatel-Lucent concediaza 5.000 de angajati, dupa ce a trecut pe pierdere in T2

26 Jul, 12:18 • adrian.mihaltianu
Grupul francez de telecomunicatii Alcatel-Lucent vrea sa taie 5.000 de locuri de munca in cadrul unui plan de scadere a cheltuielilor cu 750 milioane euro, ca urmare a pierderilor raportate in trimestrul al doilea din acest an.
Alcatel-Lucent concediaza 5.000 de angajati, dupa ce a trecut pe pierdere in T2

Compania a inregistrat o pierdere de 254 milioane de euro in perioada aprilie-iunie, dupa ce in perioada similara a anului trecut a avut un profit net de 43 milioane de euro, noteaza [url=http://www.bloomberg.com/news/2012-07-26/alcatel-lucent-to-cut-5-000-jobs-after-reporting-loss.html]Bloomberg[/url].

Vanzarile Alcatel-Lucent s-au redus cu 7,1% in trimestrul al doilea, la 3,5 miliarde de euro. In acelasi timp, compania a raportat o pierdere operationala ajustata de 31 milioane de euro, fata de un castig de 87 milioane de euro in perioada similara a anului trecut.

Grupul Alcatel-Lucent, format in 2006 prin fuziunea Alcatel cu Lucent, a anuntat recent ca nu isi poate atinge obiectivul pentru sfarsitul anului privind imbunatatirea marjei ajustate de profit operational. Actiunile companiei s-au depreciat in acest an cu 28%, in timp ce titlurile rivalului european Ericsson au pierdut 14%.

Producatorul de echipamente pentru retele de telecomunicatii a revenit anul trecut pe profit, afisand un castig net de 1,1 miliarde de euro, primul din ultimii sase ani, datorita concedierilor, reducerii cheltuielilor administrative si modificarii lantului de furnizori.