- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

ANC: Anul acesta am dat amenzi de peste 20.000 de euro pentru spam

24 Feb, 15:33 • mihaela.tudorancea
Autoritatea Nationala pentru Comunicatii (ANC) a amendat anul acesta cu peste 100.000 de lei (circa 23.000 de euro), in total, un numar de 18 companii care au apelat la utilizarea spam-ului (mesaje comerciale nesolicitate - n.r.) pentru promovare, suma fiind cu 83% mai mare fata de intreg anul trecut.
ANC: Anul acesta am dat amenzi de peste 20.000 de euro pentru spam

„Anul acesta ne vom concentra pe combaterea spamului provenit de la companiile din Romania, care reprezinta circa 10% din totalul mail-urilor primite in Romania. Spamul strain reprezinta aproximativ 50% din total, (iar restul de 40% sunt mailuri legitime – n.r.) insa nu putem face nimic impotriva lui”, au declarat oficialii ANC.

Anul trecut, ANC a amendat 17 companii si persoane fizice. „Unul dintre planurile cele mai importante pe anul acesta va fi campania de combatere a spamului si inasprirea regimului de sancionare. Cel mai important va fi insa educarea publicului in acest sens, iar campania se va desfasura, cel mai probabil, in proportie de 80% prin intermediul Internetului”, a declarat, pentru DailyBusiness.ro, Liviu Nistoran, presedintele ANC.