- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Apple a blocat vanzarea unei tablete Samsung

27 Jun, 23:20 • adrian.mihaltianu
Apple a obtinut un ordin judecatoresc de blocare imediata a vanzarilor din Statele Unite ale tabletei Samsung Galaxy Tab 10.1, cele doua companii continuand disputa legata de folosirea unor patente la nivel global.
Apple a blocat vanzarea unei tablete Samsung

Un judecator din California a decis ieri sa blocheze vanzarea tabletei dupa ce in decembrie a respins o cerere similara. Cererea Apple vine dupa ce o curte federala din Washington a ajuns recent la concluzia ca nu poate fi contestat un patent al companiei. Astfel, Apple a cerut din nou blocarea tabletei Samsung.

Cei doi mari producatori s-au acuzat reciproc de copierea designului si tehnologiei pentru dispozitive mobile si se afla intr-o lupta stransa pe patru continente, in care se folosesc de patente pentru anumite tehnologii pentru a incerca sa castige teren pe piata a smartphone-urilor care valoreaza 219 miliarde de dolari, noteaza [url=http://www.bloomberg.com/news/2012-06-27/apple-wins-preliminary-injunction-against-samsung-galaxy-tab-1-.html]Bloomberg[/url].

La randul sau, Samsung a precizat ca va lua masurile necesare ca raspuns la decizia justitiei.

„Este o extensie a razboiului de pe piata smartphone-urilor. Daca ne uitam la precedente, diferite cazuri au avut diferite rezultate. Atata timp cat nu sunt blocate smartphone-urile, operatiunile Samsung nu sunt afectate”, a declarat Kim Young Chan, analist in cadrul Shinhan Investment.

Vanzarile trimestriale ale Tab 10.1 in SUA s-ar putea ridica la circa 300.000 de unitati, a spus  Kim Young Chan. Samsung, care nu dezvaluie date despre vanzarile de smartphone-uri si tablete, a avut in primul trimestru vanzari de 44,5 milioane de smartphone-uri la nivel global, potrivit datelor firmei de cercetare Strategy Analytics.

De asemenea, Apple este cel mai mare cumparator de cipuri si ecrane de la Samsung.