- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Atentia analistilor Reuters, indreptata spre rezultatele Vodafone Romania

18 May, 12:28 • mihaela.tudorancea
Atentia investitorilor si analistilor citati de Reuters se indreapta catre rezultatele din primul trimestru pe care Vodafone le va anunta maine in zone "cu probleme" precum Romania, Turcia si Spania, care s-au dovedit a fi piete dificile in ultimele trimestre, scrie site-ul Forexpros.com, citand agentia Reuters.
Atentia analistilor Reuters, indreptata spre rezultatele Vodafone Romania

Grupul Vodafone, cel mai mare operator de telecomunicatii mobile dupa venituri, este ultimul dintre marii jucatori europeni care-si va anunta rezultatele trimestriale, iar analistii sunt de parere ca actualul climat economic va avea un impact negativ asupra veniturilor.

Vodafone Romania ocupa pozitia a doua pe piata locala de telefonie mobila, dupa Orange Romania. Veniturile Orange Romania au scazut cu 14,1% in primul trimestru al acestui an, la 264 milioane de euro, comparativ cu perioada similara a anului precedent, pe fondul evolutiei negative a cursului valutar, impactului reglementarii tarifelor si a efectelor combinate ale scaderii preturilor cu amanuntul si ajustarii consumului pe anumite segmente. Orange Romania a pierdut totodata 237.000 de clienti in T1 fata de T4 2008, ajungand la 10,11 milioane de clienti.

Pe de alta parte, Cosmote Romania, subsidiara locala a companiei elene OTE, a raportat venituri in crestere cu 84%, in T1, la 98,1 milioane de euro, in comparatie cu perioada similara a anului trecut. Numarul de clienti a crescut cu 3,4% fata de sfarsitul anului trecut, la 6,1 milioane de clienti.

Vodafone Romania avea 9,64 milioane de clienti la sfarsitul lui 2008.

A mai scris pe acest subiect:
Dan Dragomir