- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Autoritatea in Comunicatii ar putea fi din nou \”rebranduita\”, iar Liviu Nistoran inlocuit

11 Mar, 14:26 • mihaela.tudorancea
Guvernul va lua astazi in discutie un proiect privind desfiintarea Autoritatii Nationale pentru Comunicatii (ANC) si infiintarea unei noi autoritati de reglementare in domeniul comunicatiilor, care va functiona sub control parlamentar si a carei conducere va fi numita de seful statului, scrie NewsIn.
Autoritatea in Comunicatii ar putea fi din nou \rebranduita\, iar Liviu Nistoran inlocuit

In urma acestor miscari, Liviu Nistoran (foto), presedintele ANC ar putea fi inlocuit. „Am auzit zvonuri in acest sens, insa nu stiu exact despre ce este vorba. Astept sedinta de astazi pentru a vedea daca se adeveresc. Industria de telecom va fi afectata in functie de cine imi va lua locul. Avem multe planuri care trebuie duse la bun sfarsit”, a declarat pentru DailyBusiness.ro, Liviu Nistoran.

Noua entitate, Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANARC) – ar urma sa se infiinteze prin reorganizarea Autoritatii Nationale pentru Comunicatii (ANC), care se desfiinteaza. ANARC va functiona sub control parlamentar si va fi finantata integral din venituri proprii.

Conform proiectului, aceasta va fi condusa de un presedinte si doi vicepresedinti, numiti de presedintele Romaniei, la propunerea Guvernului. Presedintele Autoritatii va avea o indemnizatie similara celei pe care o primeste un ministru, iar vicepresedintii, la nivelul unui secretar de stat. Durata mandatului presedintelui si vicepresedintilor ANARC este de sase ani, cu posibilitatea prelungirii pe aceeasi perioada, o singura data. Personalul ANARC este angajat pe baza de concurs, scrie NewsIn.

Ultima modificare a denumirii arbitrului telecom a avut loc in septembrie 2008, odata cu numirea in functie a lui Nistoran