- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Avertisment pentru toți utilizatorii WhatsApp! Este confirmat: conversațiile sunt urmărite! 

27 May, 18:30 • Fundeanu Madalina
WhatsApp, avertisment pentru utilizatori. Guvernele pot urmări comunicațiile criptate prin analiza traficului de internet.
Avertisment pentru toți utilizatorii WhatsApp! Este confirmat: conversațiile sunt urmărite! 

Echipa de securitate a aplicației WhatsApp a transmis de curând un avertisment cu privire la riscurile de supraveghere guvernamentală ale conversațiilor private, în ciuda tehnologiilor ultra moderne de criptare implementate, conform informațiilor publicate de știripesurse.ro.

Mesaj de avertisment din partea WhatsApp. Guvernele pot urmări comunicațiile criptate prin analiza traficului de internet

Potrivit unui document atribuit direct companiei Meta, guvernele pot să urmărească comunicațiile criptate prin analiza traficului de internet.

Documentul în cauză explică pe larg felul în care guvernele pot monitoriza momentul și locul în care au loc comunicațiile criptate, folosind accesul la infrastructura națională de internet. Această modalitate de supraveghere permite trasarea direcțiilor în care sunt schimbate mesajele criptate și poate ajunge până la identificarea participanților după adresa fizică.

Deși conținutul mesajelor rămâne protejat, guvernele pot să vadă momentele și locațiile exacte în care se desfășoară aceste comunicații, la fel ca în cazul observării unui poștaș care pune un plic sigilat într-o cutie poștală.

Această modalitate de monitorizare poate compromite într-o oarecare măsură intimitatea conversațiilor securizate, chiar dacă subiectele discutate în mesaje sunt confidențiale.

Ai mai putea fi interesat și de: Tricourile purtate de Generația de Aur vor fi licitate online pe 31 mai. Un tricou purtat de Hagi, Mourinho, Gică Popescu, Rivaldo sau Răducioiu costă cât o garsonieră într-un oraș mic

WhatsApp
WhatsApp

Tehnologiile de criptare sunt limitate

Echipa de securitate de la WhatsApp a mai punctat faptul că limitările tehnologiilor de criptare de la acest moment pot proteja conținutul exact al mesajelor, dar nu și identitatea sau locația fizică a utilizatorilor acestei aplicații. În documentul evaluativ este menționat următorul lucru:

„Chiar și presupunând că criptarea WhatsApp este indestructibilă, atacurile continue de colectare și corelare ar încălca modelul nostru de confidențialitate intenționat.”, este informația notată în document.

Scenariul de față nu descrie atacuri concrete, dar sugerează cum supravegherea guvernamentală poate compromite intimitatea utilizatorilor care folosesc zi de zi această aplicație pentru a comunica.

În contextul unei supravegheri la nivel internațional, utilizarea aplicației WhatsApp poate lăsa în urma sa un „șir de firimituri” care dă voie agențiilor locale de informații să urmărească orice mișcare a celor care o folosesc.

Vezi mai multe știri: TAROM oferă bilete de avion GRATUITE pentru o categorie de persoane! Cine sunt norocoșii care pot profita de super oferta de 1 iunie