- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Avertisment pentru utilizatorii WhatsApp. Nu deschideţi acest mesaj, este un virus!

20 Jun, 17:12 • Stefan Simion
WhatsApp se confruntă cu mai multe atacacuri cibernetice, fiind una dintre cele mai folosite aplicaţii, la nivel mondial. În ultima vreme, hackerii trimit mesaje de tip "bombă", care, odată accesate, instalează un virus. Nu deschideţi niciodată acest tip de mesaj, dacă îl primiţi de WhatsApp!
Avertisment pentru utilizatorii WhatsApp. Nu deschideţi acest mesaj, este un virus!

WhatsApp, una dintre cele mai utilizate aplicaţii, la nivel mondial, a fost mereu în atenţia hackerilor, tocmai din cauza popularităţii pe care o are. Specialiştii avertizează că, în ultima perioadă, infractorii cibernetici au găsit o nouă modalitate prin care să blocheze funcţionarea WhatsApp.

Este vorba despre mesajele de tip „bombă”, care odată accesate instalează un virus puternic. Acesta blocheză atât funcţiobnarea WhatsApp, cât şi dispozitivul de pe care a fost accesat, informează eleconomista.es.

Citeşte şi  Concedieri în masă pentru o companie uriașă din România. Gigantul care a luat o astfel de decizie …

Din această cauză, specialiștii IT recomandă să nu deschideți niciodată  mesajele  „bombă” primite pe telefonul mobil. Chiar dacă au un text aparant banal, inofensiv, ele ascund un virus puternic.

Un prim semn că este posibilă prezenţa unui astfel de virus ar fi supraîncălzirea telefonului. Dacă simţiţi asta, verificaţi mesajele primite şi link-urile accesate.

În acestă perioadă, mesajul bombă primit pe mai multe telefoane conține un link – „wa.me/channel”. Dacă aţi primit un astfel de mesaj, mare atenţie!. Nu accesaţi link-ul respectiv, acest lucru deschizând, practic, poarta către virusarea aplicaţiei, dar şi a dispozitivului de pe care a fost accesat.

Citeşte şi  Cine este bugetarul din România cu cel mai mare venit în 2022. A încasat aproape 1.000.000 de lei

Dacă aţi primit mesajul, dar nu aţi accesat link-ul, nu va fi nicio problemă, Dar, daca fost accesat link, din mesaj, indicaţiile specialiştilor sunt să închideţi forţat aplicaţia, iar ulterior să închideţi telefonul pentru câteva secunde şi să-l reporniţi. Dacă faceţi acest lucru, la doar câteva secunde de când a fost accesat link-ul, nu ar trebui să fie probleme, pentru că virusul are nevoie de un anumit interval de timp pentru a se instala complet şi a începe să blocheze WhatsApp, dar şi telefonul, în sine.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult