- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Concedieri în masă pentru o companie uriașă din România. Gigantul care a luat o astfel de decizie a renunțat acum 10 ani la piața din România, dar a revenit în forță în 2007

19 Jun, 21:10 • Stefan Simion
Mai multe concedieri au fost anunțate la una dintre cele mai mari companii din România. Este vorba despre Skanska Construction, divizia de construcții a grupului suedez Skanska. Concedierile au fost anunțate chiar de directorul companiei și au fost cauzate de lipsa siguranței în derularea unor contracte.
Concedieri în masă pentru o companie uriașă din România. Gigantul care a luat o astfel de decizie a renunțat acum 10 ani la piața din România, dar a revenit în forță în 2007

Compania cu capital suedez Skanska Construction, divizia de construcții a grupului Skanska, este unul dintre cei mai mari constructori și dezvoltatori imobiliari din lume. În România, Shanska a anunâat că este nevoită să apeleze la concedieri, din cauza faptului că nu există certitudine în derularea unor contracte. Anunțul reducerii numărului de personal a fost făcut de la cel mai înalt nivel, iar zeci de angajați își vor pierde locul de muncă.

Citește și  România a coborât pe locul doi în UE la valoarea cheltuielilor. La fiecare 100 de lei colectați la …

”Din cauza deciziei de a ne concentra pe piața din România doar pe proiectele interne și pentru că nu există nicio dată clară de începere a unui nou proiect, am decis să limităm operațiunile locale în divizia de construcții.  Ca urmare, suntem nevoiți să reducem considerabil echipa Skanska Construction din București. Chiar și cu un număr limitat de angajați, Skanska Construction Romania continuă să își desfășoare activitatea ca entitate de sine stătătoare în grupul Skanska”, a declarat Miroslav Vyčítal, directorul diviziei de construcții a grupului Skanska din România și Ungaria, citat de Profit.ro.

Decizia este oarecum surpinzătoare, ținând cont că în 2022 Skanska a avut un an bun, din puncte de vedere al investițiilor. Printre altele, Compania Skanska, a construit printre altele, Green Court, Campus 6 și Equilibrium din București.

Citește și  Ministerul Finanțelor a împrumutat aproape un miliard de lei, de la băncile comerciale. Suma va fi …

Concedieri doar la divizia de construcții

Compania a specificat, însă, că divizia de dezvoltare comercială a Skanska, din România, rămâne în formulă completă și se concentrează pe dezvoltarea și managementul clădirilor, pregătindu-le ulterior pentru vânzare, așa cum este și modelul nostru de business. Lucrăm la pregătirea proiectelor din portofoliu și suntem în continuare conectați la dinamica pieței.

Skanska a revenit pe piața românească acum 6 ani,  cu divizia de dezvoltări imobiliare. Dar, în 2003, compania a ales să plece de pe piața din România, motivul deciziei de atunci fiind similar cu situația de acum, lipsa de perdicitibilitate în derularea contractelor.

 

 

 

Tags:
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult