- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Cand lanseaza Microsoft tableta Surface (Foto-Video)

31 Jul, 10:55 • adrian.mihaltianu
Microsoft va lansa noua tableta Surface pe 26 octombrie, aducand pe piata un competitor puternic pentru iPad-ul celor de la Apple. Tableta, care va rula pe sistemul de operare W8, are un ecran cu o diagonala de 10,6 inci.
Cand lanseaza Microsoft tableta Surface (Foto-Video)

In aceeasi zi, compania va lansa si noul sistem de operare Windows 8, care va fi disponibil si pe Surface.

Tableta va fi echipata cu sisteme de operare Windows 8 Pro, unde se bazeaza  pe o platforma Intel, si  Windows RT, varianta care este construita pe hardware ARM.

Totusi, noile tablete Microsoft Surface cu Windows 8 Pro vor fi disponibile abia 3 luni mai tarziu, in 2013, potrivit unui raport al Microsoft.

Cat va costa? Raportul Microsoft mentioneaza ca preturile vor fi anuntate in apropiere de data lansarii, potrivit [url=http://www.businessinsider.com/microsoft-surface-launch-date-2012-7?utm_source=alerts]Business Insider[/url].

Conform magazinului online suedez Webhallen, cea mai ieftina varianta a tabletei Microsoft Surface Windows RT, de 32GB, ar urma sa coste 830 euro.

Alte estimari aparute in piata arata ca pretul modelului Microsoft Surface Windows RT va incepe de la 500-600 dolari, iar Surface Windows 8 Pro ca costa circa 1.000 dolari.

[dbvideo=888]