- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Ce nu stiai despre Steve Jobs

06 Oct, 16:14 • valentin..nicolae
Steve Jobs a fost un vizionar. Si-a castigat milioane de fani in intreaga lume, generand suspans si entuziasm de fiecare data cand anunta un nou produs. In cele din urma insa, Steve Jobs a fost om. Vezi mai jos o selectie de curiozitati, citate de The Telegraph si Huffington Post.
Ce nu stiai despre Steve Jobs

Bineinteles, cu totii stim ca a fost co-fondatorul si CEO-ul Apple, cu
totii stim ca el avea un stil unic de a prezenta fiecare produs si cu
totii stim ca pasiunea si viziunea sa au revolutionat lumea. Insa exista
si lucruri mai putin stiute despre Jobs. Ce nu stiai insa despre Steve jobs?

1. A fost adoptat. Parintii biologici ai lui Steve Jobs sunt Joanne Schieble si Abdulfattah Jandali (imigrant sirian). Ei si-au dat fiul spre adoptie la o saptamana de la nastere pe motiv ca nu erau casatoriti. Ulterior, Steve a fost adoptat de un cuplu american, din clasa mijlocie, Clasa si Paul Jobs. El a aflat adevarul despre parintii sai la varsta de 27 de ani, relateaza The Telegraph.

2. Semi-vegetarian. Jobs era vegetarian, dar manca si carne de peste.

3. Printre eroii lui se numara Dave Packard (co-fondator HP), fondatorii Intel – Bob Noyce si Andy Grove, dar si cantaretul Bob Dylan.

4. Steve Jobs si-a botezat compania „Apple” pentru ca era un mare fan al casei de discuri Apple Records, fondata de membrii trupei Beatles.

5. Jobs era adept al religiei budiste.

6. A fost declarat mort in 2008 din greseala, cand Bloomberg a lansat o stire potrivit careia ar fi murit din cauza cancerului pancreatic. Chiar daca Bloomberg a retras imediat stirea, aceasta facuse deja inconjurul lumii.

7. Ruda cu Homer Simpson. Intr-un fel. Sora sa biologica, Mona Jandali, si ea abandonata de parinti, si-a insusit numele tatalui sau vitreg, devenind Mona Simpson. Ulterior, ea s-a casatorit cu producatorul de televiziune Richard Appel, care a lucrat la serialul „The Simpsons”.

Apple a imprumutat numele sotiei sale pentru denumirea unui personaj al filmului animat – mama biologica a lui Homer Simpson, potrivit Huffington Post.

Mona Simpson este scriitoare. Printre operele ei se numcara „Anywhere But Here” si „The Lost Father”.

„Eu si fratele meu suntem foarte apropiati… il admir enorm”, a declarat ea intr-un interviu din 1997.

8. Era dislexic si abandonase facultatea. In tinerete, Jobs s-a inscris la facultatea de arte liberale Reed College
din Oregon, unde a studiat doar un semestru, dupa care a renuntat. La fel ca si
Bill Gates si Mark Zuckerberg.

9. Tata a patru copii. Jobs s-a casatorit cu Laurene Powell in martie 1991, alaturi de care a avut
trei copii. Anterior acestui mariaj, el a mai avut o fata, Lisa Brennan-Jobs, nascuta in 1978.

10. Expresiile sale favorite erau: „Un-be-lievable” (Extraordinar); „Mere mortals” (oameni obisnuiti) ; „It’s huge”(E grandios)  and „Wouldn’t it be great” (Nu ar fi grozav?!).

11. Locul 39 in Forbes 400 al celor mai bogati oameni din Statele Unite. Averea lui Steve Jobs a fost estimata la 7 miliarde de dolari.

12. Jobs a recunoscut ca in tinerete, dupa ce a renuntat la facultate si a devenit budist, a incercat drogul halucinogen LSD. El a catalogat experienta ca fiind „unul dintre cele mai importante lucruri” pe care le-a facut in viata sa.