- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Cele mai asteptate telefoane mobile la Mobile World Congress

16 Feb, 13:00 • mihaela.tudorancea
Mobile World Congress, cel mai mare targ de telefonie mobila, care se desfasoara intre 16 si 19 februarie la Barcelona, anunta pe langa cei 1.280 de expozanti si circa 30 de speakeri, lansari inedite, conform informatiilor provenite din surse oficiale sau neoficiale.
Cele mai asteptate telefoane mobile la Mobile World Congress

Printre cele mai asteptate telefoane ce vor fi lansate la Mobile World Congress se afla:

1. Telefonul Nuvifone G60 de la Garmin si Asus. Garmin, lider global in vanzarile de sisteme de navigare portabile, si Asus, producatorul taiwanez de computere portabile, au anuntat ca vor lansa telefonul Nuvifone G60, un dispozitiv all-in-one, subtire, care ofera functiile unui telefon premium, acces la Internet si sistemul Garmin de navigare prin GPS. Acesta va rula pe sistemul de operare Linux. Totodata, cele doua companii vor mai anunta in cadrul Congresului Mondial GSM un nou terminal mobil, dar care va fi lansat pe piata cel mai probabil in 2010.

2. Smartphone-ul Microsoft. Microsoft ar putea lansa in cadrul Mobile World Congress propriile telefoane smartphone, care ar putea avea un procesor Nvidia Tegra si cip Qualcomm, insa deocamdata reprezentantii Microsoft au refuzat sa comenteze stirea. Microsoft vinde printre altele si media player-ul Zune, deci a patruns deja pe piata de hardware, si detine sistemul de operare Windows Mobile, care este folosit de alti producatori de telefoane mobile.

3. Smartphone-ul Dell. Producatorul de calculatoare Dell ar putea sa patrunda anul acesta pe piata de smartphone-uri, potrivit presei americane. Dell ar avea deja construite doua prototipuri bazate pe sistemul de operare Google Android si Windows Mobile, conform informatiilor aparute in Wall Street Journal. Unul dintre modele va fi touchscreen si fara tastatura, iar celalalt va avea o tastatura care se va glisa.

4. Smartphone-urile Acer. Acer este cel de-al doilea producator de calculatoare care urmareste intrarea pe piata de smartphone-uri. Anuntul nu a fost facut oficial, insa se crede ca poate fi vorba de modelele DX650 si X960. Ambele telefoane vor rula pe sistemul de operare Windows Mobile 6.1 Professional si vor fi prevazute cu WiFi si GPS. Noutatea telefonului DX650 va fi faptul ca are doua fete. Pe o parte se afla ecranul touchscreen cu o diagonala de 2,8 inch si butoanele pentru preluarea si respingerea apelurilor, iar pe cealalta parte se afla camera foto, un ecran OLED monocrom si o tastatura numerica.

5. Telefonul Hikaru de la Sony Ericsson. Clasat printre telefoanele cu cea mai mare memorie si cea mai buna performanta foto, ziarele internationale au numit telefonul touschscreen lansat de Sony Ericsson ca fiind unul dintre cele mai atractive terminale de anul acesta. Acesta va avea o diagonala de 2,6 inch, o memorie interna de 8Gb, camera foto de 8Mp, un walkman player 4.0 si casti stereo.