- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Criza creste cererea pentru intalniri virtuale de business, prin videoconferinte

18 Mar, 14:02 • mihaela.tudorancea
Bugetul redus pentru calatorii a dus la cresterea numarului de cereri pentru serviciile de videoconferinte cu 40% de la an la an, pe plan international, trend ce se va manifesta si in Romania, au declarat reprezentantii Regus Group, operator de retele de studiouri de videoconferinte, cu 600 de locatii in 75 de tari.
Criza creste cererea pentru intalniri virtuale de business, prin videoconferinte

„In Romania, trendul este similar cu cel din celelelate tari. De cand am instalat sistemul de videoconferinte vara trecuta in City Center din Bucuresti, am primit din ce in ce mai multe solicitari atat din partea companiilor cat si a persoanelor independente”, au declarat pentru DailyBusiness.ro reprezentatii Regus Group.

Potrivit calculelor realizate de Regus, intalnirile prin videoconferinta reduc costurile medii ale calatoriilor de afaceri cu 75%.

Pe plan international acestia se asteapta la scaderea numarului calatoriilor de afaceri, implicit la cresterea numarului de cereri pentru utilizarea serviciilor de videoconferinte.

„Anul 2009 va fi unul decisiv pentru afaceri, deoarece efectele recesiunii globale vor continua sa se resimta. Companiile, hotarate sa supravietuiasca, vor fi nevoite sa analizeze toate procesele si procedurile si sa faca schimbari importante pentru a ramane competitive”, sunt de parere reprezentantii Regus. Acestia considera ca 2009 ar putea fi anul in care companiile vor adopta in sfarsit aplicatiile si tehnologiile folosite pentru intalnirile virtuale, ceea ce va determina cresterea productivitatii si reducerea costurilor operationale.