- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Directorul Panasonic Romania a parasit compania

03 Aug, 17:39 • mihaela.tudorancea
Catalin Savulescu, directorul general al filialei locale a companiei japoneze Panasonic, a parasit de la 1 august conducerea companiei, potrivit unor surse din piata.
Directorul Panasonic Romania a parasit compania

Contactat de catre DailyBusiness.ro, Catalin Savulescu a confirmat ca si-a dat demisia de la conducerea Panasonic si ca momentan va pleca in concediu. „Nu stiu inca ce voi face dupa ce ma intorc”, a declarat Catalin Savulescu. El nu a dat detalii legate de motivele acestei decizii.

Reprezentantii Panasonic au spus pentru DailyBusiness.ro ca decizia a fost luata de comun acord si ca mai multe detalii despre inlocuitorul lui Savulescu vor fi oferite marti.

Panasonic Romania a inregistrat in anul fiscal 2008-2009, incheiat la 31 martie a.c., o cifra de afaceri de 166 milioane de lei (39,4 milioane de euro), in scadere, la 85% fata de anul fiscal anterior si la 82% fata de planul de afaceri estimat.

In primele sase luni calendaristice ale anului 2009, Panasonic a vandut cu 26% mai putine camere foto fata de aceeasi perioada a lui 2008, pe fondul scaderii pietei cu 25%, din punct de vedere cantitativ, au declarat anterior pentru DailyBusiness.ro oficiali ai companiei.

Principalii concurenti ai Panasonic pe piata locala sunt Nikon, Canon, Olympus, Fuji sau Sony si Samsung.