- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

E-Boda isi extinde gama de tablete cu inca doua modele

31 Jul, 15:53 • adrian.mihaltianu
Producatorul local de electronice E-Boda a lansat in iulie doua noi tablete, Impresspeed E200, adresata segmentului mediu, si Impresspeed Essential A100.
E-Boda isi extinde gama de tablete cu inca doua modele

E-Boda Impresspeed E200 opereaza pe sistemul de operare Android 4.0 si are un ecran de 7 inci, cu o rezolutie de 800 x 480 pixeli. Ecranul capacitiv care recunoaste pana la cinci atingeri simultane.

Iesirea HDMI a tabletei E-Boda Impresspeed E200 permite conectarea acesteia chiar si la un televizor 3D, transformand-o intr-un mediaplayer 3D portabil. Tableta este echipata cu placa de retea wireless 802.11 b/g/n si se poate conecta la retelele 3G  cu ajutorul unui modem USB extern.

Dispozitivul are procesor Boxchip 1,2 GHz, memorie interna de 8 GB si memorie RAM 1 GB DDR3. Autonomia bateriei este de 5 ore. Tableta are un pret recomandat de 549,9 lei. 

Si tableta E-Boda Impresspeed Essential A100 are sistem de operare Android 4.0. Ea are ecran capacitiv multi-touch in cinci puncte, procesor Cortex A8 1 GHz si memorie interna de 4 GB. Tableta poseda placa de retea wi-fi 802.11 b/g/n si are o autonomie a bateriei de 4 ore. Pretul acesteia este de 449,9 lei.

Alexandru Dragoiu, fondatorul E-Boda, [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-it-c/piata-tabletelor-se-tripleaza-in-2012-cum-mananca-romanii-din-cota-producatorilor-internationali-77472/]a estimat recent[/url] ca, pana la sfarsitul anului, societatea va vinde aproximativ 10.000 de tablete din toate modelele, categoria ajungand sa reprezinte 20% din cifra de afaceri. „Cred ca acest procent va creste pe viitor, tinand cont de cresterea accelerata a pietei din ultima perioada si de pretul mediu al tabletelor care este in scadere”, a mentionat el.

Princialii concurenti romani ai E-Boda sunt Televoice (care detine brand-ul Evolio) si Visual Fan (producatorul Allview).