Internet/New Media

Germanos spera sa revina pe profit in 2011 dupa patru ani de pierderi

17 Nov, 17:13 • allen.nedelcu
Lantul de retail telecom Germanos spera sa revina pe profit in cursul acestui an, dupa patru ani de pierderi, au anuntat joi oficialii companiei cu ocazia sarbatoririi a 15 ani de prezenta in Romania.
Germanos spera sa revina pe profit in 2011 dupa patru ani de pierderi

„Va fi cel mai bun an al nostru de la inceputul crizei, din punct de vedere al vanzarilor. De asemenea vom reveni si pe profit”, a declarat Aris Karousos, director al diviziei de retail a Germanos si Cosmote Romania.

Anul trecut, compania a inregistrat venituri de circa 374 milioane de lei si pierderi de 25 milioane de lei, iar ultimul an cand Germanos a inregistrat profit a fost 2006.

Oficialii Germanos spun ca in urmatorii ani vom asista la o crestere spectaculoasa a numarului de smartphone-uri din Romania. In prezent, acestia spun ca smartphone-urile reprezinta aproxiamativ 10% din terminalele mobile din tara noastra.

Germanos este o companie detinuta de Cosmote Romania, operator controlat de grupul telecom elen OTE. Compania avea la finele lunii septembrie 220 de magazine la nivel national si aproximativ 1.000 de angajati.

Potrivit lui Karousos, Germanos nu va extinde numarul de magazine si nu va face angajari in perioada urmatoare.