- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Google: Tudorache este un prim contact cu piata romaneasca (Update)

28 Mar, 11:38 • Redactia DailyBusiness
Oficialii departamentului european de comunicare al Google au explicat pentru DailyBusiness ca Radu Tudorache, anuntat miercuri ca fiind primul consultant in Romania al companiei, va asigura un punct de contact si va oferi informatii relevante in legatura cu piata locala.
Google: Tudorache este un prim contact cu piata romaneasca (Update)

Ei nu au oferit alte detalii cu privire la responsabilitatile exacte ale lui Tudorache si nici cu privire la ritmul in care se vor face noi angajari.

„Domnul Tudorache este, deocamdata, un punct de contact pentru Google in Romania, el va actiona ca o sursa de cercetare a pietei si informare pentru companie”, a declarat un purtator de cuvant al departamentului european de comunicare al Google.

Compania Google l-a numit miercuri pe Radu Tudorache, fost director in cadrul arbitrului pietei telecom locale ANRC, pe pozitia de consultant pentru Romania, un prim pas in formarea unei echipe care va administra afacerile gigantului IT pe piata romaneasca.

Politica generala a Google, la intrarea pe noi piete, este sa numeasca initial un consultant, al carui rol principal este sa inteleaga piata si resorturile de business dintr-o perspectiva locala.

Astfel, ramane de vazut daca Tudorache va ocupa sau nu ulterior si pozitia de country-manager.

Contactati de catre DailyBusiness, reprezentantii Synergy Communications, compania care se ocupa de strategia de comunicare a Google in Romania, nu au oferit alte detalii cu privire la responsabilitatile pe care le va avea Tudorache.

Radu Tudorache a fost director de reglementare economica al Asociatiei Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC) in perioada 2002-2007, conducand una dintre cele mai importante divizii a autoritatii.

Tudorache este licentiat in Managementul Afacerilor, absolvind cursurile Facultatii de Management ale ASE Bucuresti. De asemenea, are o diploma MBA conferita de Conservatoire National des Arts et Metiers (CNAM) din Paris si in prezent este doctorand in economie in cadrul ASE Bucuresti.