- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

HiFi Arena a atras cu 10% mai multi vizitatori, dar si-a scazut rata de profit

17 Nov, 15:36 • emanuel.ceciu
Numarul vizitatorilor celei de-a saptea editii a evenimentului dedicat solutiilor audio-video HiFi Arena a crescut anul acesta cu 10% fata de anul trecut, pana la 3.400 de persoane, in conditiile in care numarul marcilor expuse a scazut de la 160, anul trecut, la 100.
HiFi Arena a atras cu 10% mai multi vizitatori, dar si-a scazut rata de profit

In 2008, numarul vizitatorilor HiFi Arena a fost de circa 3.100, iar in 2007 a fost de 2.600 de vizitatori.

Trendul crescator al vizitatorilor nu s-a regasit insa in totalitate si in rezultatele financiare ale companiei organizatoare care, fara sa ofere date exacte, a anuntat ca a realizat o „rata de profit mai scazuta fata de anii trecuti”, in primul rand din cauza faptului ca Expotek a redus cu circa 20% pretul pachetelor de participare pentru companii. Oficialii firmei organizatoare nu a oferit amanunte suplimentare privind acest subiect.

Cum a reusit compania organizatoare sa creasca numarul de vizitatori, avand in vedere scaderea vanzarilor de electronice pe anul acesta, reducerea numarului marcilor prezente si, per total, influentele negative la nivel economic aduse de criza globala?

Oficialii Expotek considera ca editia din acest an s-a bucurat de succes datorita locului ales, foarte central – Hotel Radisson, datorita faptului ca anul acesta au avut loc multe lansari internationale inedite, precum si datorita a doua evenimentee conexe desfasurate de-a lungul a celor patru zile in care a avut loc expozitia (12-15 noiembrie) – Scoala de Rock, care a sustinut concerte, si Intalnirea anuala a Forumului Audiofil.

71% dintre vizitatori au mai participat la cel putin una dintre editiile anterioare ale evenimentului, restul fiind nou-veniti. 79% dintre vizitatori si-au manifestat intentia de a achizitiona produse hi-fi de tipul celor prezentate la expozitie, conform unui sondaj realizat de Expotek.

Expotek este compania ce organizeaza si evenimentele CERF si Siab.

Dumneavoastra ati fost la eveniment? Ce parere ati avut de organizarea de anul acesta?