- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Intel: In Romania exista o fundatie foarte buna pentru o crestere viitoare a pietei IT

17 Jun, 15:08 • mihaela.tudorancea
Recesiunea care a afectat puternic si piata de IT din Romania nu a facut decat sa 'corecteze' cresterea extrem de rapida din ultimii 9 ani, pe plan local existand insa o fundatie foarte buna pentru o crestere viitoare, a declarat Tomasz Klekowski (foto), Central and Eastern Europe Region Territory Manager al Intel.
Intel: In Romania exista o fundatie foarte buna pentru o crestere viitoare a pietei IT

In ceea ce priveste viitorul tehnologiei in urmatorii cinci ani, reprezentatul Intel este de parere ca totul se indreapta spre mobilitate si ca schimbarile vor aparea mai ales in ceea ce priveste interfata cu calculatorul si marimea sa.

„Odata la fiecare 18 luni putem dubla numarul de tranzistori, care ajuta la puterea de procesare. Intrebarea este cum sa folosesti puterea de procesare pentru a aduce valoare adaugata utilizatorului final. Una dintre zonele in care vom vedea mari schimbari in viitor este interfata. Daca te uiti la tastatura este la fel ca in secolul 19, cand a fost inventata. In ultima suta de ani, tastatura nu s-a schimbat. Cred ca una dintre schimbarile inevitabile se va face in modul de comunicare cu computerul. Poate sa fie chiar apelarea vocala a calculatorului”, a declarat pentru DailyBusiness.ro Tomasz Klekowski.

In ceea ce priveste inlocuirea dispozitivelor mobile deja prezente pe piata cu altele mai noi, reprezentantul Intel este de parere ca exista loc pentru utilizarea tuturor dispozitivelor de catre acelasi utilizator.

„Nu as spune ca netbook-urile vor inlocui laptopurile. Cred ca vom asista la coexistenta mai multor aparate”, a spus Klekowski.

„Acum cativa ani piata de PC-uri isi propunea ca fiecare familie sa aiba cate un desktop. Mai apoi, s-a dorit ca fiecare persoana sa detina un computer si un laptop. Iar acum vorbim deja de mult mai multe dispozitive folosite de aceeasi persoana”, in conditiile in care toate trebuie sa fie conectate la Internet.