- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Mike Borze, BenQ: In 2009 vrem o cota de minim 40% pe piata de proiectoare

06 Jan, 13:37 • mihaela.tudorancea
Reprezentanta locala a producatorul taiwanez de echipamente IT si electronice BenQ estimeaza o cota de minim 40% pe segmentul proiectoarelor, urmarind sa-si mentina pozitia de lider, potrivit reprezentantilor companiei.
Mike Borze, BenQ: In 2009 vrem o cota de minim 40% pe piata de proiectoare

In trimestrul trei al anului trecut, BenQ a raportat o cota de piata de 35% in Romania pe segmentul de proiectoare, in scadere de la cele 42% inregistrate in perioada similara a anului precedent, insa in conditiile in care valoarea pietei a crescut in 2008 fata de 2007.

In Europa Centrala si de Est, BenQ a ramas lider de piata cu o cota de 19,9%, in T3 2008, potrivit datelor oferite de compania de cercetare Futuresource.

„Suntem foarte multumiti de rezultatele foarte bune inregistrate in vanzarile de proiectoare in trimestrul al treilea din 2008”, a declarat Mike Borze, Managing Director al BenQ Central and Eastern Europe. „Desi evolutia pietei a generat mai multe provocari ca de obicei, am continuat sa ne extindem seria de produse prin introducerea de noi tehnologii si modele pentru diferite tipuri de utilizare”, a adaugat Mike Borze.

Principalul concurent al BenQ in Romania, pe segmentul de proiectoare, este Epson, care estimeaza o cota de piata de circa 28%.

Potrivit datelor oferite pentru 2008 de Worldwide DTC, proiectoarele BenQ s-au plasat la nivel global pe locul 2, cu o cota de piata de 7,84% in trimestrul trei din 2008, in crestere cu doua pozitii fata de trimestrul al doilea 2008, cand compania a inregistrat o cota de piata de 6,84%.