- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Miliardarii din IT&C au pierdut 81,5 miliarde de dolari in ultimul an

13 Mar, 16:45 • mihaela.tudorancea
Cei 40 de miliardari din IT&C care apar in topul celor mai bogati oameni din lume realizat de Forbes au pierdut in total 81,5 miliarde de dolari anul acesta, in comparatie cu anul trecut, scrie blogul de stiri IT&C TechCrunch.com.
Miliardarii din IT&C au pierdut 81,5 miliarde de dolari in ultimul an

Miliardari din IT&C au o avere cumulata de 203,4 miliarde de dolari. Desi Bill Gates a urcat in topul listei, pe primul loc, dupa ce anul trecut a fost pe pozitia a treia, Gates a pierdut 18 miliarde $ in ultimul an. Larry Ellison de la Oracle a pierdut 2,5 miliarde de dolari, dar a urcat 10 locuri fata de anul trecut, pe locul patru.

In ciuda pierderilor, majoritatea „titanilor” din IT&C au ramas pe lista. Paul Allen, partenerul lui Steve Gates, Michael Dell si Steve Jobs, se afla in continuare pe lista Forbes, lucru ce nu se poate spune despre Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a carei valoare neta a scazut de la 1,5 miliarde de dolari la 600 milioane de dolari.

Numarul total al miliardarilor din topul Forbes a scazut si el de la 1.125, anul trecut, la 793 anul acesta, prima scadere din 2003 incoace.

Puteti accesa aici lista completa.