- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Nokia a finalizat inchiderea fabricii din Salo, Finlanda

28 Jul, 13:01 • adrian.mihaltianu
Producatorul finlandez de telefoane mobile Nokia a anuntat vineri inchiderea fabricii din Salo, Finlanda, dupa discutii cu reprezentantii sindicatelor, si a reafirmat ca va renunta la 3.700 de angajati in tara sa de origine.
Nokia a finalizat inchiderea fabricii din Salo, Finlanda

Compania a precizat ca productia a fost oprita la Salo, ultima fabrica importanta a Nokia din Europa Occidentala, iar cei 780 de angajati isi vor pierde locurile de munca in acest an, conform Reuters.

Nokia a anuntat pe 14 iunie un plan de global de reducere a costurilor cu 1,6 miliarde de euro pana in 2012, incluzand disponibilizarea a [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-it-c/nokia-renunta-la-inca-10-000-de-angajati-77495/]10.000 de locuri de munca[/url].

Producatorul va inchide unitati din Finlanda, Germania si Canada si va renunta la mai multi directori.

La finele lunii martie Nokia avea aproximativ 53.000 de angajati la nivel mondial.

Nokia a raportat o pierdere de 1,41 miliarde de euro in trimestrul al doilea, fata de un rezultat negativ de 368 milioane de euro in perioada corespunzatoare a anului trecut. In acelasi timp, vanzarile Nokia au scazut cu 20%, pana la 7,54 miliarde de euro, de la 9,2 miliarde de euro, peste asteptarile analistilor, care au prognozat vanzari de 7,32 miliarde de euro.