- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Noul smartphone Google Nexus One vine in Romania. Momentan, intr-un singur exemplar

07 Jan, 17:40 • emanuel.ceciu
Matilda Tanascov (foto) este primul roman posesor al unui mobil Google Nexus One, modelul de noua generatie lansat de compania americana acum doua zile, afirma reprezentantii blog-ului IT TechCrunch.com, care i-au acordat telefonul prin tragere la sorti. "Inca nu am primit premiul, dar ma bucur continuu de aseara, cand am aflat vestea!", a spus aceasta pentru DailyBusiness.ro.
Noul smartphone Google Nexus One vine in Romania. Momentan, intr-un singur exemplar

Ea va primi telefonul Nexus One in urmatoarele zile, dupa ce stirea ca a castigat i-a fost data pe Twitter chiar de fondatorul TechCrunch, Michael Arrington.

Romanca a castigat premiul dupa ce a lasat un comentariu la un articol de pe TechCrunch ce descria noul telefon al Google. Castigatorul a fost ales prin tragere la sorti din cateva mii de participanti.

„Am ales aleator un castigator care, intamplator, este din Romania. (Am spus ca vom trimite oriunde in lume telefonul)”, scrie TechCrunch.

Mobilul nu este codat, putand fi astfel folosit in orice retea GSM din Romania.

De la castigarea premiului, Matilda a primit deja sute de comentarii adresate ei, atat pe TechCrunch cat si pe contul personal de Twitter. Unul dintre comentatori spune: Sunt extrem de invidios. In Romania macar exista telefonie mobila? („I’m way jealous. Is there even cell service in Romania?” – in original)

Telefonul are ecran OLED cu diagonala de 3,7 inch (9,4 centimetri) si functii touchscreen, trackball, chip accelerometru (care permite controlul interfetei prin modificarea pozitiei telefonului) si camera foto/video de cinci megapixeli.

Pretul la liber al mobilului, in SUA, este de 530 de dolari. In Europa inca nu este comercializat, insa Vodafone va aduce terminalul in cateva saptamani, in Marea Britanie.