- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Google a lansat smartphone-ul Nexus One

06 Jan, 11:11 • Redactia DailyBusiness
Google a lansat marti seara, in California, telefonul mobil inteligent Nexus One, primul dezvoltat de companie, intrand pe piata competitiva a smartphone-urilor cu speranta de a atrage mai multi utilizatori ai serviciilor online oferite de gigantul cautarilor pe internet.
Google a lansat smartphone-ul Nexus One

Nexus One nu poate fi cumparat momentan din Romania, insa ar putea ajunge pe piata locala prin intermediul Vodafone, care va distribui terminalul in Europa, conform declaratiilor facute de oficialii motorului de cautare, citati de Ziarul Financiar.

Telefonul are ecran OLED cu diagonala de 3,7 inch (9,4 centimetri) si functii touchscreen, trackball, chip accelerometru (care permite controlul interfetei prin modificarea pozitiei telefonului) si camera foto/video de cinci megapixeli, scrie Mediafax.

Google a dezvoltat telefonul in parteneriat cu producatorul taiwanez de smartphone-uri HTC. Alte caracteristici notabile sunt procesorul Qualcomm Snapdragon de 1 gigahertz, grosimea de 11,5 milimetri si greutatea de 130 de grame.

Nexus One ruleaza platforma software Android, lansata in 2008 de Google si folosita deja pe mai mult de 20 de modele de telefoane inteligente de la mai multi producatori.

Modelul va fi vandut direct consumatorilor, fara contract de exclusivitate cu operatorii telecom, si costa in SUA 529 de dolari sau 179 de dolari daca este achizitionat impreuna cu un contract pe doi ani cu T-Mobile USA, divizia americana a Deutsche Telekom.

Analistii considera ca lansarea telefonului nu va determina cresterea semnificativa a veniturilor Google pe termen scurt, insa si-ar putea aduce o contributie pozitiva la profitabilitate.