- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Orange Romania: ANCOM continua politica de favorizare a intereselor grupului Romtelecom/ Cosmote

24 Apr, 12:47 • mihaela.tudorancea
Orange Romania este de parere ca decizia Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) de a alinia treptat tarifele de interconectare a Cosmote, RCS&RDS si Zapp la cele practicate de primii doi operatori din piata, nu face decat sa continue politica de favorizare a intereselor grupului Romtelecom/ Cosmote, cei prejudiciati fiind, de fapt, utilizatorii de telefonie mobila.
Orange Romania: ANCOM continua politica de favorizare a intereselor grupului Romtelecom/ Cosmote

„Contrar celor afirmate de ANCOM, prin decizia actuala utilizatorii de telefonie mobila din Romania sunt prejudiciati, deoarece apelurile catre retelele Cosmote si Telemobil vor continua sa fie mai scumpe. Romania este singura tara din lume in care autoritatea introduce asimetria tarifelor de interconectare dupa 10 ani de simetrie intre operatori. Fara nicio explicatie pertinenta, asimetria a fost impusa incalcand cerinta exprimata de C.E. de aplicare a unor tarife egale pentru toti operatorii, de la momentul intrarii in vigoare a deciziilor.

In acest fel, ANCOM continua politica de favorizare a intereselor grupului Romtelecom/ Cosmote si obliga alti operatori sa continue sa subventioneze Cosmote pentru inca un an si doua luni”, a declarat Dorin Odiatiu, Director Marketing al Orange Romania.