- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Orange si Vodafone intra in razboiul preturilor inceput de Cosmote si RCS&RDS

21 Sep, 17:17 • mihaela.tudorancea
Dinamismul care a caracterizat ani de-a randul piata de telecomunicatii din Romania, unde principalii jucatori se bucura de marje de profit de peste 30%, a capatat o noua definitie in ultimele luni, cand anunturile de noi oferte, promotii, schimbari de portofoliu de produse si lansari de servicii au devenit mai frecvente decat oricand.
Orange si Vodafone intra in razboiul preturilor inceput de Cosmote si RCS&RDS

Astfel, primii doi jucatori pe piata locala de telefonie mobila, Orange Romania, lider cu peste 10,3 milioane de clienti, potrivit ultimelor raportari, si Vodafone Romania, jucatorul cu numarul doi ce deserveste peste 9,5 milioane de utilizatori, au anuntat noi oferte, atat pentru utilizatorii platitori de abonament, preferatii companiilor de telecomunicatii, cat si pentru utilizatorii de cartela.

Ofertele pentru cartele: sute de minute si sms-uri in retea pentru 4-5 euro lunar

Cea mai noua oferta Vodafone Romania se adreseaza utilizatorilor de cartela, clientii putandu-si crea un grup de pana la 4 prieteni. La fiecare reincarcare a oricarui membru din grup, fiecare membru primeste un numar de minute bonus disponibile cu ceilalti membri ai grupului. Totodata, promotional, la activarea cartelei Vodafone, clientii beneficiaza gratuit de Internet pe mobil, timp de o luna.

Saptamana trecuta, operatorul a lansat doua abonamente destinate familiilor cu preturi de 10,99 euro/ luna, 1.000 de minute incluse, si 12,99 euro/ luna, cu 2.000 de minute incluse. La abonamentul lunar de grup se adauga cate 1 euro/ luna pentru fiecare membru al familiei.

Noile oferte de abonament ale Vodafone au fost urmate de anuntul Orange Romania de schimbare a portofoliului de abonamente, grupandu-le, in functie de serviciile incluse, in trei mari categorii: Delfin, Pantera si Fluture.

Categoria Delfin include 8 abonamente axate pe serviciile de voce, cu preturi intre 4 si 60 de euro, categoria Pantera cuprinde 6 abonamente axate pe toata gama de servicii, avand preturi intre 8 si 80 de euro, iar categoria Fluture se adreseaza clientilor care au nevoie de un control cat mai bun al costurilor si care sunt atrasi de ofertele PrePay, dar isi doresc in acelasi timp beneficiile unui abonament.

Prin ce difera fata de abonamentele precedente? De pilda, prin includerea de minute incluse in plata abonamentelor. Astfel, cel mai ieftin abonament, de 4 euro, are incluse 100 de minute in retea si 25 de minute nationale.

In oferta comerciala Orange vor mai ramane si abonamentul simplu de 3 euro, abonamentul de familie si abonamentele speciale dedicate iPhone.

Tot la inceputul acestei luni, cand s-au implinit sase luni de la cea mai agresiva campanie Orange pe segmentul prepaid – lansarea cartelei gratuite care poate fi comandata exclusiv online, Orange a mai adaugat la cele zece minute si zece mesaje scrise in retea primite la activarea cartelei, si un credit initial de comunicare in valoare de doi euro, alaturi de un bonus de doi euro pe luna, timp de un an.

Competitorii Cosmote si RCS&RDS

Cosmote Romania, privita in ultimii ani ca o companie ce se adreseaza tinerilor prin ofertele ‘generoase’ de pe segmentul prepaid, are incluse in oferta sa extraoptiuni de 4,5 si 5 euro ce ofera 800 de minute si sms-uri in retea, si intre 60 si 100 de minute nationale si internationale. Totodata, una dintre cele mai ieftine extraoptiuni, de 3,5 euro credit/ luna, are incluse 600 minute si sms-uri in reteaua Cosmote si 30 minute nationale si internationale.

Compania RCS&RDS, detinuta de omul de afaceri Zoltan Teszari, si primul operator 4-play din Romania, lupta cu preturi minime pe piata de telefonie mobila oferind servicii de telefonie mobila la preturi egale cu tariful de interconectare platit celorlalti operatori.

Totodata, acesta a anuntat oficial lansarea Internetului mobil in judetele Bihor si Timis, momentan, cu viteze de pana la 7,2 Mbps, urmand ca pana la sfarsitul anului oferta sa fie extinsa la nivelul tuturor marilor orase din Romania, pentru suma de 15 lei, trafic nelimitat.