- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Pagube de 9 mil. $ pentru Electronic Arts din piratarea jocului Sims 3 inainte de lansare

22 May, 12:07 • emanuel.ceciu
Pirateria online, una dintre cele mai pagubitoare activitati pentru industria muzicii si filmelor, tinteste in prezent una dintre cele mai mari lansari de jocuri video de anul acesta, The Sims 3 al Electronic Arts, compania pierzand deja peste 9 mil. $ din acest motiv inainte chiar ca jocul sa fi fost lansat oficial, conform companiei de monitorizare a transferului de date prin file-sharing BigChampagne.
Pagube de 9 mil. $ pentru Electronic Arts din piratarea jocului Sims 3 inainte de lansare

The Sims 3 face parte din una dintre cele mai bine vandute serii de jocuri la nivel mondial dar si in Romania, conform Best Distribution, companie autohtona importatoare de jocuri video.

Sims 3 urmeaza sa fie lansat pe plan international pe data de 2 iunie, insa jocul a fost deja descarcat de peste 180.000 de ori in perioada 18-21 mai de pe canale de file-sharing, conform BigChampagne. Astfel, The Sims 3 devine unul dintre cele mai piratate jocuri video din lume, alaturi de Spore, tot al Electronic Arts, care a fost copiat ilegal in trei saptamani de peste 400.000 de ori, a scris Bloomberg.

„Este un numar impresionant, Sims 3 are toate sansele sa devina cel mai piratat joc al anului curent”, a spus Joe Fleischer, co-fondator al BigChampagne.

In Romania, Sims 3 urmeaza a fi lansat tot in iunie, conform Best Distribution.

Jocurile din seria Sims s-au vandut in peste 100 milioane de copii din 2000 pana in prezent, fiind cel mai achizitionat joc video din istorie. Faptul ca Sims 3 circula deja pe Internet arata cate probleme intampina companiile producatoare de jocuri video si publisherii pentru a tine produsele „la secret” pana la datele lansarilor oficiale.

Anul trecut, 41% din programele software instalate pe toate computerele din lume au fost piratate, conform Business Software Alliance.

Anul trecut, cel mai piratat program a fost Spore, cu peste 1,7 milioane download-uri. The Sims 2 a fost al doilea cel mai piratat software al anului trecut, cu 1,15 mil. download-uri.

La un pret de retail de 50$, Electronic Arts a pierdut deja peste 9 mil. $ din piraterie.

Sims 3 va deveni cel mai bine vandut joc video al anului, spun analistii de pe piata. Acestia estimeaza ca jocul va fi vandut in 2,5 mil. copii doar in luna iunie. Jocurile de PC au reprezentat 12% din veniturile Electronic Arts anul trecut.