- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Primul telefon Samsung bazat pe energie solara va costa 250 de lei

11 Jun, 12:11 • mihaela.tudorancea
Telefonul Samsung "Crest Solar" (E1107), care se va incarca si pe baza de energie solara, va intra pe piata din Romania in toamna acestui an si va costa in jur de 250 de lei, au declarat reprezentantii companiei.
Primul telefon Samsung bazat pe energie solara va costa 250 de lei

„In Romania estimam sa vindem 10.000 de unitati, pentru ca este un telefon accesibil, prietenos cu mediul, pe langa bateria solara avand si ambalaj din materiale reciclate si incarcator din materiale nepoluante”, au declarat pentru DailyBusiness.ro reprezentantii Samsung.

„Este un telefon foarte util si in situatii de urgenta, dar si in drumetii sau in zonele rurale, unde accesul la reteaua electrica nu este atat de facil”, au mai spus acestia.

Crest Solar va fi disponibil pe mai multe piete, printre care India, Europa, Asia de Sud-Est, Asia de Sud-Vest si America Latina, incepand cu iunie 2009.

Telefonul are capacitatea de a oferi un timp de convorbire cuprins intre 5 si 10 minute, prin incarcarea solara timp de o ora, rezultatele putand fi diferite in functie de circumstante.

Modelul Crest Solar are un design compact, si caracteristici esentiale si este dotat cu radio FM, sonerii MP3, jocuri si lanterna. Telefonul ofera totodata functia de Mobile Tracker, care te avertizeaza automat de fiecare data cand cartela SIM este schimbata sau trimite un mesaj SOS in caz de urgenta. De asemenea, Crest Solar are o aplicatie pentru apeluri false, astfel incat utilizatorii sa poata pretinde ca primesc un apel pentru a putea scapa din situatii nedorite.