- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Samsung a afisat un profit record in trimestrul doi

27 Jul, 12:04 • adrian.mihaltianu
Producatorul sud-coreean Samsung Electronics a inregistrat un profit operational record in trimestrul doi al acestui an, de 5,9 miliarde dolari (6,72 trilioane woni), impulsionat de vanzarile de smartphone-uri Galaxy S.
Samsung a afisat un profit record in trimestrul doi

Rezultatul este in crestere cu 79% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut si cu 15% fata de primul trimestru din acest an.

In perioada analizata, profitul net al Samsung s-a ridicat la 4,5 miliarde dolari (5,2 trilioane won), la jumatate fata de profitul de 8,8 miliarde dolari raportat de Apple in trimestrul doi din acest an.

Si in trimestrul trei, care se va incheia la finele lunii septembrie, compania se asteapta ca vanzarile de telefoane sa influenteze pozitv profitul, in conditiile in care vanzarile diviziei de terminale mobile reprezinta circa 60% din totalul veniturilor Samsung, noteaza [url=http://www.reuters.com/article/2012/07/27/us-samsung-earnings-q-idUSBRE86P1VJ20120727]Reuters[/url].

Producatorul estimeaza ca profitul va creste pana la 7 miliarde dolari in trimestrul al treilea, inainte de lansarea urmatoarei generatii de iPhone, asteptata pentru luna octombrie.

Samsung estimeaza ca a vandut [b]50,5 milioane de smartphone-uri[/b] in perioada aprilie-iunie 2012, in timp ce Apple a vandut 26 de milioane de iPhone-uri. Samsung a devenit [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-it-c/samsung-a-detronat-nokia-si-a-devenit-cel-mai-mare-producator-de-telefoane-din-lume-76038/]cel mai mare producator[/url] de telefoane mobile la nivel mondial dupa vanzarile din T1, detronand Nokia, care a fost lider timp de 14 ani.

Analistii estimeaza ca Samsung, care controleaza mai mult de o treime din piata globala de smartphone-uri, va vinde 15-20 de milioane de telefoane Galaxy S III in perioada iulie-septembrie.

Valoarea de piata a Samsung a ajuns la 160 miliarde de dolari.