- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

T-Mobile vine in Romania. Nemtii pregatesc ofensiva pe frontul telecom

08 Jun, 00:05 • razvan.codorean
Deutsche Telekom isi pregateste cu migala planurile de cucerire a pietei de telefonie, Internet si televiziune prin satelit si cablu din Romania. Vezi care sunt planurile nemtilor.
T-Mobile vine in Romania. Nemtii pregatesc ofensiva pe frontul telecom

Dupa ce
[url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-it-c/deutsche-telekom-a-mai-cumparat-10-din-ote-de-la-statul-grec-pentru-400-mil-euro-63560/]au
preluat inca 10% din actiunile OTE[/url] si
[url=http://www.telekom.com/dtag/cms/content/dt/en/1029228]au rebranduit
luna
trecuta[/url] operatorul polonez PTC in T-Mobile, nemtii accelereaza
procesul de fuziune a Romtelecom si Cosmote.

Romania apare, in premiera, in planurile de dezvoltare ale T-Mobile. Potrivit unei document publicat pe [url=http://www.download-telekom.de/dt/StaticPage/83/31/56/dtag_strategie_charts_en.pdf_833156.pdf]site-ul oficial[/url], Romania este inclusa in randul tarilor controlate de operatorul telecom german.

In plus, site-ul [url=http://www.telekom.com/dtag/cms/content/dt/en/startpage]www.t-mobile.ro[/url] a devenit activ, prezentand oferta T-Mobile in tarile in care acesta opereaza.
[img=1801][/img]

Aceste date vin sa confirme informatiile [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-it-c/planurile-secrete-ale-deutsche-telekom-in-romania-ce-mai-vor-nemtii-sa-cumpere-62292/]lansate recent de DailyBusiness.ro[/url] care prezentau intentia nemtilor de a construi cel mai mare operator de pe piata de telecomunicatii din Romania.

Noua entitate va include  Romtelecom, Cosmote, NextGen si Dolce si retelele de magazine Romtelecom si Germanos. Un mega-business de peste 1,1 miliarde de euro anual cu peste 11 milioane de abonati la telefonie, Internet si televiziune.

„Va fi cel mai puternic jucator de pe piata de quad play (care combina ser¬vicii de telefonie fixa, mobila, Internet de mare viteza, fix si mobil si televiziune)”, [url= http://www.financiarul.com/articol_61570/fuziunea-romtelecom–cosmote-ar-putea-crea-in-aproximativ-un-an-cea-mai-mare-companie-de-telecomunicatii.html]afirma, zilele trecute[/url], Liviu Nistoran, fostul presedinte al Autoritatii de reglementare in comunicatii, adaugand ca se asteapta la oferte devastatoare pentru competitorii sai, Orange si Vodafone pe telefonia mobila si UPC si RCS&RDS pe televiziune si Internet.

OTE a anuntat, oficial, ca vrea ca pana in 2012 sa devina principalul furnizor de servicii pentru piata romaneasca.

Cel mai probabil, odata cu fuziunea Romtelecom-Cosmote, proces care se va incheia anul viitor, vom vedea si rebranduirea noului mega-operator cu numele T-Mobile.

[b]Politica pasilor marunti[/b]

Nemtii de la Deutsche Telekom isi pregatesc de ani de zile intrarea in Romania, o piata cu mare potential de crestere, in ciuda declinului din prezent. Prin intermediul grupului elen OTE, pe care il manageriaza si la care sunt principalul actionar, sefii de la DT au declansat un amplu proces de fuziune. Pe segmentul de telefonie, Cosmote a preluat Zapp si magazinele Germanos, pe segmentul de televiziune, Romtelecom a inghitit compania de televiziune prin cablu NextGen si retelele Boom TV si AKTA Satelit.

In prezent, au intreaga paleta de servicii, impartite pe doua societati – Romtelecom si Cosmote, pe care vor sa le adune sub o singura societate, condusa de  Stefanos Theocharopoulos, seful Cosmote si artizanul integrarii cu succes a Germanos si Zapp.
[img=1802][/img]

Procesul de fuziune a fost accelerat, mai cu seama ca autoritatile romane le-au dat unda verde, cel putin la nivel declarativ. In urma negocierilor desfasurate recent la Bucuresti intre ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme si reprezentantii DT-OTE, [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-it-c/ministerul-comunicatiilor-agreeaza-fuziunea-dintre-romtelecom-si-cosmote-63572/]oficialul roman a declarat ca este de acord cu fuziunea[/url], considerand ca aprobarea Consiliului Concurentei va fi o formalitate.

Statul spera ca, odata adunat business-ul sub o singura cupola, actiunile pe care le detine la Romtelecom (45,99%) sa capete o valoare mai mare, avand in vedere viitoarea oferta quad play ce va fi lansata sub brandul T-Mobile. Asociatia Investitorilor din Piata de Capital a anuntat, marti, ca socoteala autoritatilor s-ar putea dovedi gresita. [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-burse/investitorii-de-la-bursa-fuziunea-romtelecom-cu-cosmote-este-in-defavoarea-ministerului-comunicatiilor-63611/]Vezi detalii aici.[/url]

Tot marti, Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii  [url=http://www.ancom.org.ro/7-iunie-2011_4570
]a anuntat ca a lansat o noua consultare publica[/url] cu privire la furnizarea de retele virtuale de comunicatii mobile si a conditiilor prezentei operatorilor mobili virtuali (MVNO) pe piata nationala de comunicatii mobile. In termeni generali, un operator mobil virtual (MVNO) poate fi definit ca persoana care nu dispune de licenta de utilizare a frecventelor radio, dar care furnizeaza servicii de comunicatii electronice, sub propria marca comerciala, prin utilizarea retelei unui operator de retea mobila.

Daca ANCOM va da unda verde, asta inseamna ca Deutsche Telekom si France Telecom vor putea, oficial, sa isi puna in practica parteneriatul strategic si in Romania. Iar atunci se va pune problema la ce afacere vor renunta, pentru a-si atinge scopul, reducerea costurilor – la oferta sub marca Orange sau la Cosmote-Romtelecom.
[img=1803][/img]

Filialele France Telecom si Deutsche Telekom din Marea Britanie au fuzionat recent, iar in Polonia au decis sa foloseasca in comun toata infrastructura. Cititi detalii [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-it-c/planurile-secrete-ale-deutsche-telekom-in-romania-ce-mai-vor-nemtii-sa-cumpere-62292/]aici[/url].

[b]Cu ce oferte vine T-Mobile[/b]

Surse din piata au afirmat ca nu este exclus ca viitorul T-Mobile Romania sa „inghita” afacerea Orange, informatie respinsa insa de oficialii francezi care au declarat ca vor continua sa investeasca in Romania.

Indiferent daca vor prelua sau nu Orange, pentru a intelege cu ce oferta vor veni nemtii in Romania, trebuie sa privim la situatia din Polonia, acolo unde [url=http://www.telekom.com/dtag/cms/content/dt/en/1029228]Polska Telefonia Cyfrowa a devenit, de pe 5 iunie T-Mobile[/url].

In conditiile in care piata este similara cu cea din Romania, nu este exclus ca ofertele lansate acolo sa fie practicate si la noi, in momentul in care business-ul Romtelecom-Cosmote va fi integrat. Bineinteles, abonamentele existente in prezent vor fi onorate pana la expirarea acestora, iar apoi clientii vor primi oferte din noua gama de servicii. La fel cum Orange a preluat Dialog sau Vodafone operatorul Connex.

Astfel, [url=http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/taryfy/abonament/zawsze_w_kontakcie]oferta promotionala pentru piata poloneza[/url] include, de exemplu, Samsung Galaxy Mini, Nokia
C7-00, Samsung Galaxy (I5800), Sony Ericsson Zylo si Sony Ericsson
Xperia X10 mini pro la numai 1 zlot (1,05 lei), HTC Wildfire S la 99 zloti (104 lei) iar Iphone 4 este vandut de la 999 zloti (1.049 lei).
[img=1800][/img]

Abonamentele includ unul cu adevarat spectaculos. Pentru 49 de zloti (51,4 lei) plus TVA, se poate vorbi nelimitat in reteaua T-Mobile din tara dar si din alte tari unde este prezent operatorul (Austria, Croatia, Muntenegru, Republica Ceha, Olanda, Macedonia, Germania, Slovacia, Statele Unite ale Americii, Ungaria si Marea Britanie).
[img=1799][/img]

Pe piata germana, [url=http://www.t-mobile.de/iphone/tarife]T-Mobile vinde, printre altele, iPhone 4 la 1 euro[/url], bineinteles cu un abonament foarte scump. Si restul telefoanelor au preturi mult mai mici, comparativ cu cele practicate in Romania.